Προχωρά η προμήθεια του εξοπλισμού για το Νησάκι και έγινε αποδοχή και έγκριση της μελέτης για την προστασία του παραλιακού τμήματος στο κτίριο του Ησυχαστηρίου “Παναγία της Ελπίδας” στην Ερμούπολη

Ένα ακόμη βήμα για ελεγχόμενη και θωράκιση των “Αστεριών”

Συνεδρίαση του Λιμενικού Ταμείου Σύρου

Σημαντικές ανακοινώσεις αναφορικά με εξελίξεις για έργα και μέτρα του Λιμενικού Ταμείου Σύρου γνωστοποιήθηκαν κατά τη χθεσινή συνεδρίασή των μελών του, που αφορούσαν στο θέμα της ελεγχόμενης στάθμευσης στο Νησάκι καθώς και στο θέμα της θωράκισης του χερσαίου και παραλιακού τμήματος του κτιρίου που βρίσκεται το Ησυχαστήριο “Παναγία της Ελπίδας” στην Ερμούπολη.

Ουσιαστικά η πρόεδρος, Κανδιώ Μαραγκού γνωστοποίησε πως υπήρξε ανάδοχος για το κομμάτι του εξοπλισμού στο Νησάκι, ενώ για το προαναφερθέν έργο της προστασίας των ακτών από τη διάβρωση στο συγκεκριμένο τμήμα, απέναντι από την πλαζ των Αστεριών, έγινε η αποδοχή και έγκριση της μελέτης που αποτέλεσε δωρεά του Ιδρύματος Αντώνιος Ε. Κομνηνός.

Προχωρά στον εξοπλισμό της ελεγχόμενης στάθμευσης

Ειδικότερα, για το μέτρο της ελεγχόμενης στάθμευσης στο Νησάκι έδειξε ενδιαφέρον για την προμήθεια του εξοπλισμού η εταιρεία ESA SECURITY με ποσό 149.800 ευρώ, στο πλαίσιο ηλεκτρονικού διαγωνισμού που έκανε το Λιμενικό Ταμείο Σύρου.

Για το θέμα της προμήθειας, εγκατάστασης και λειτουργίας του συστήματος parking στην περιοχή Νησάκι μέσω χρηματοδοτικής μίσθωσης, η πρόεδρος ανέφερε τα εξής.

“Προσπαθούμε να επισπεύσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο την ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας προκειμένου να περάσουμε στην εγκατάσταση και το συντομότερο δυνατόν, αν είναι δυνατόν και πριν την έναρξη της θερινής περιόδου να ξεκινήσει η λειτουργία του parking στο Νησάκι” ανέφερε, σημειώνοντας πως πλειοδότησε μόνο η εταιρεία ESA SECURITY SOLUTIONS και η προσφερόμενη τιμή χωρίς ΦΠΑ είναι στις 149.800 ευρώ. “Το ποσό αυτό θα καταβληθεί σε πέντε ετήσιες δόσεις με τη μορφή leasing και μετά από την πάροδο αυτού του διαστήματος, ο εξοπλισμός θα παραμείνει στο Λιμενικό Ταμείο” συμπλήρωσε η κα Μαραγκού.

Προχωρά στο έργο της προστασίας από τη διάβρωση

Επιπλέον, έγινε χθες η έγκριση της μελέτης για την επισκευή υφάλων σπηλαιώσεων και προστασίας έναντι διάβρωσης τμήματος έμπροσθεν Ιεράς Μονής Αδελφών του Ελέους.

“Είναι μία μελέτη για την οποίαν έχουν προηγηθεί κι άλλες αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου του Λιμενικού Ταμείου, δεδομένου ότι πρέπει να ακολουθηθεί μία συγκεκριμένη διαδικασία που ακολουθείται στις περιπτώσεις που υπάρχει δωρεά μελέτης. Αυτή μάλιστα έχει περάσει και από το ΤΕΕ” ανέφερε η κα Μαραγκού, υπενθυμίζοντας πως, “Θυμίζω ότι είναι μία δωρεά του Ιδρύματος Αντώνης Ε. Κομνηνός και αυτή τη στιγμή έρχεται ενώπιόν μας προς έγκριση η σχετική μελέτη.

Περιμένουμε ακολούθως να ξεκινήσει και η διαδικασία εκτέλεσης του έργου που κι αυτό – με τα σημερινά δεδομένα – θα εκτελεστεί από το Ίδρυμα Αντώνιος Ε. Κομνηνός”.

Στο ΔΛΤΣ ο επιβατικός σταθμός

Τέλος, στην ίδια συνεδρίαση, αναφέρθηκε και το θέμα της ανανέωσης της παραχώρησης του κτιρίου του επιβατικού σταθμού από τον Δήμο στο Λιμενικό Ταμείο Σύρου.

“Όπως γνωρίζετε ο επιβατικός σταθμός του λιμένα Σύρου ανήκει στον Δήμο Σύρου – Ερμούπολης και με σύμβαση χρησιδανείου παραχωρείται δωρεάν προς χρήση στο Λιμενικό Ταμείο Σύρου. Η συγκεκριμένη σύμβαση χρησιδανείου έχει λήξει οπότε θα πρέπει να υπογραφεί μεταξύ Δήμου και Λιμενικού Ταμείου μία νέα σύμβαση χρησιδανείου για διάρκεια πέντε ετών” ανέφερε η πρόεδρος, λέγοντας τέλος πως, παρόμοια απόφαση έλαβε και το Δημοτικό Συμβούλιο.

“Έχει ήδη εγκριθεί η δωρεάν σχετική παραχώρηση από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, οπότε μένει να εγκριθεί κι από εμάς” πρόσθεσε, με τα μέλη να εγκρίνουν θετικά.