Έναρξη κατασκευής δικτύου ύδρευσης Επισκοπείου

  • Τετάρτη, 25 Μαΐου, 2022 - 15:42

Υπογράφηκε σήμερα Τετάρτη 25 Μαίου 2022 η εργολαβική σύμβαση για το έργο: «Αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης οικισμού Επισκοπείου Δήμου Σύρου Ερμούπολης» προϋπολογισμού δαπάνης σύμφωνα με τη μελέτη ποσού 645.000,00 ευρώ.

Η εργολαβία αφορά την αντικατάσταση του υφιστάμενου δικτύου ύδρευσης, συνολικού μήκους 10.180 μ. και εκτείνεται  σε όλη την έκταση του οικισμού του Επισκοπείου και τη σύνδεσή του με το δίκτυο ύδρευσης του Πάγου. Οι σωλήνες που θα χρησιμοποιηθούν είναι πλαστικοί σωλήνες πολυαιθυλενίου, 3ης γενιάς, διαμέτρων από Φ63 έως Φ125, ονοματικής πίεσης 16 ατμ., κατάλληλοι για πόσιμο νερό.  Περιλαμβάνει επίσης την εγκατάσταση σε αυτό όλων των απαραίτητων δικλείδων και διατάξεων απομόνωσης και ελέγχου, τα φρεάτια και την σύνδεση των υφιστάμενων και νέων παροχών υδροδότησης καταναλωτών.

Ο χρόνος περαίωσης του έργου, ορίζεται σε οκτώ μήνες από σήμερα. Οι εργασίες αναμένονται να ξεκινήσουν μέσα σε ένα μήνα και λόγω της θερινής περιόδου θα εκτελούνται σε περιοχές που θα υπάρξει η κατά το δυνατόν μικρότερη όχληση των κατοίκων και επισκεπτών του οικισμού.

Το έργο αποτελεί το 1ο υποέργο ενός ευρύτερου Προγράμματος έργων στον τομέα της ύδρευσης που χρηματοδοτούνται από πιστώσεις του Προγράμματος ‘’ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ’’ του Υπουργείου εσωτερικών με συνολικό προϋπολογισμό που υπερβαίνει τα 4.000.000 € με φορέα υλοποίησης τη ΔΕΥΑΣ.