Συνάντηση του Δημάρχου Σύρου με τον Ευρωβουλευτή κ. Στέλιο Κυμπουρόπουλο

  • Πέμπτη, 25 Αυγούστου, 2022 - 14:30

Προγραμματισμένη συνάντηση με τον Ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Στέλιο Κυμπουρόπουλο πραγματοποίησε σήμερα, Πέμπτη 25 Αυγούστου 2022, ο Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης κ. Νικόλαος Λειβαδάρας.

Ένα από τα βασικά θέματα της συζήτησης ήταν η αύξηση της τουριστικής κίνησης στα νησιά και ειδικότερα στη Σύρο, κατά τη φετινή θερινή περίοδο. Ο κ. Δήμαρχος αναφέρθηκε ιδιαίτερα στις προσπάθειες που έχουν καταβληθεί από τη Δημοτική Αρχή για τη βελτίωση της προσβασιμότητας στους περισσότερους τομείς κοινωνικής ζωής και δράσης, αλλά και στον γενικότερο σχεδιασμό για την άρση κάθε είδους αποκλεισμού.

Επιπλέον, ο κ. Κυμπουρόπουλος, ως ιατρός και ο ίδιος, επέδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το θέμα της υγείας, με τον κ. Λειβαδάρα να τονίζει το οξύ πρόβλημα της υποστελέχωσης του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου και της επιτακτικής ανάγκης για την εξεύρεση άμεσων λύσεων από το κεντρικό κράτος.

Τέλος, η συζήτηση ολοκληρώθηκε με το θέμα της ανάπτυξης του Πανεπιστημίου και της πολύπλευρης προσφοράς του στην τοπική κοινωνία. Αφορμή στάθηκαν οι πρόσφατες ευχάριστες εξελίξεις αναφορικά με την παραχώρηση τμήματος του Στρατοπέδου «Λ/γού Ζαφείρη Αποστόλου» στον Δήμο Σύρου – Ερμούπολης, προκειμένου να τεθούν οι βάσεις για τη δημιουργία Πανεπιστημιούπολης.