Σύρος εξ αρχής: Συνάντηση του Ν. Αλμπανόπουλου με τον Σύλλογο Εργαζομένων του Νοσοκομείου

  • Τρίτη, 3 Οκτωβρίου, 2023 - 12:07

Η δημοτική παράταξη Σύρος Εξ Αρχής συναντήθηκε με τον Σύλλογο Εργαζομένων του Νοσοκομείου μας, προκειμένου να ενημερωθεί για τα προβλήματα που το μαστίζουν και τις δυνατότητες επίλυσής τους. Παρών, ο υποψήφιος δήμαρχος Νίκος Αλμπανόπουλος και πολλοί υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι. 

Από τη συζήτηση επιβεβαιώθηκε πως τα σοβαρά προβλήματα του νοσοκομείου πηγάζουν από την έλλειψη πόρων, καθώς η Ελλάδα βρίσκεται σταθερά πολύ κάτω από τον μέσο όρο δαπανών για την δημόσια υγεία στην Ευρωπαϊκή Ένωση. 

Ως αποτέλεσμα, πρώτο και πιο σοβαρό πρόβλημα είναι η υποστελέχωση, η οποία θα οδηγήσει σύντομα σε έλλειψη σημαντικών ιατρικών ειδικοτήτων και δυσλειτουργία ολόκληρων τμημάτων. Παρομοίως, η υποστελέχωση έχει εξαντλήσει το νοσηλευτικό προσωπικό, που εργάζεται πολλές φορές χωρίς ρεπό, για μήνες. 

Πέρα από την υποβάθμιση του δημόσιου χαρακτήρα της Υγείας την περίοδο της πανδημίας, το πρόβλημα επιτείνεται από το γεγονός ότι η Σύρος πλέον δεν αποτελεί δελεαστικό τόπο εργασίας για έναν νέο υγειονομικό υπάλληλο, λόγω της ακρίβειας και της έλλειψης διαθέσιμης στέγασης.

Άλλο σημαντικό πρόβλημα του νοσοκομείου μας, είναι το μικρό του μέγεθος σε σχέση με τις όλο και μεγαλύτερες ανάγκες του. Οι ασθενείς που το επισκέπτονται είναι διαρκώς περισσότεροι, οι εξετάσεις που διεκπεραιώνει πολλαπλασιάζονται καθώς η επιστήμη εξελίσσεται, συνεπώς είναι επιτακτικό να βρεθούν νέοι χώροι. Τίθεται σοβαρά πλέον ως στρατηγικός στόχος η ανέγερση νέου νοσοκομείου στο νησί. 

Η πρόεδρος του συλλόγου, Κατερίνα Καλογεράκη, έθεσε την ανάγκη σταθερής συνδρομής της πτητικής βάσης του ΕΚΑΒ , ώστε το νοσοκομείο μας να αποτελέσει και πάλι το υγειονομικό επίκεντρο του νομού. Χωρίς, όπως γίνεται σήμερα, να ξοδεύονται σε ιδιώτες μεταφορείς εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ των φορολογούμενων κάθε χρόνο. 

 

Σε αυτά και -και σε πολλά άλλα προβλήματα της δημόσιας υγείας στο νησί- θα εργαστούμε με όλες μας τις δυνάμεις ως δημοτική αρχή, διεκδικώντας από την κυβέρνηση αυτά που οφείλει να πράξει. Για να νιώθουν οι κάτοικοι του νησιού και όλων των Κυκλάδων υγειονομική ασφάλεια, με υψηλή ποιότητα και αξιοπρεπείς συνθήκες