Ανεξαρτητοποιήθηκε η Κανδιώ Μαραγκού για λόγους πολιτικής αξιοπρέπειας

Επισημαίνει πως νιώθει αποστροφή για τη στάση του Νίκου Λειβαδάρα αναφορικά με το βράδυ των εκλογών

Την απόφαση ανεξαρτητοποίησής της από την παράταξη του δημάρχου Σύρου – Ερμούπολης, Νίκου Λειβαδάρα γνωστοποίησε η Κανδιώ Μαραγκού προς τον ίδιο, με επιστολή της, κάνοντας λόγο για διατήρηση της πολιτικής αξιοπρέπειάς της, μετά από τη – μη ηθική - στάση του, το βράδυ των εκλογών της 8ης Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, η κ. Μαραγκού αναφέρει προς τον δήμαρχο πως διαφωνεί κάθετα με το “άδειασμα” τόσο της ίδιας, όσο και μελών του συνδυασμού του Άρη Ρώτα, που μέχρι σήμερα είναι μέλη της Δημοτικής Αρχής και έχουν παράξει έργο για τον τόπο, επισημαίνοντας πως πλέον αισθάνεται αποστροφή(!) για την πολιτική συμπεριφορά του.

Ειδικότερα, η ίδια σημειώνει πως υπήρξε προσβλητική η συμπεριφορά του να μεταβεί στο εκλογικό κέντρο του Αλέξη Αθανασίου και από μικροφώνου να “χρεώσει” εντέχνως στο συνδυασμό “Με σχέδιο για τη Σύρο”, έπαρση και αλαζονεία, ενώ αμέσως μετά, υποκριτικά μετέβη και στο εκλογικό κέντρο του Άρη Ρώτα. Σύμφωνα με όσα αναφέρει στην επιστολή της, εκείνο το βράδυ, ο κ. Λειβαδάρας συνέχισε στην ίδια προκλητική στάση, καταλήγοντας να λέει προς τον Άρη Ρώτα και τα υπόλοιπα μέλη του συνδυασμού του, πως, “τελικά πήρατε αυτό που σας άξιζε”.

Ως εκ τούτου, επισημαίνοντας πως αυτοί οι χαρακτηρισμοί του δείχνουν πως δεν τρέφει κανέναν σεβασμό προς την ίδια, αλλά και τα υπόλοιπα μέλη της παράταξής του, τα οποία συμμετείχαν στο συνδυασμό του Άρη Ρώτα, καταλήγει πως αποφασίζει να ανεξαρτητοποιηθεί.

Πρέπει να σημειωθεί πως, τρεις ημέρες πριν, την παραίτησή του από το Δ.Σ. του Λιμενικού Ταμείου Σύρου υπέβαλε και ο Τάκης Μιχαήλ, που συμμετείχε ως μη αιρετό μέλος μετά από πρόταση της κ. Μαραγκού το 2019, στέλνοντας επιστολή προς τον δήμαρχο.

Ο κ. Μιχαήλ σημειώνει πως αναφορικά με τη συμπεριφορά του δημάρχου το “κερασάκι στην τούρτα” αποτέλεσε η στάση του το βράδυ των εκλογών, σε συνέχεια βέβαια της απομάκρυνσης της κ. Μαραγκού από την προεδρία του Λιμενικού Ταμείου προ μικρού χρονικού διαστήματος.

Ο ίδιος σημειώνει πως ο δήμαρχος με αυτή τη στάση του ξεκάθαρα απαξιώνει τους συνεργάτες του, ενώ είναι σαφές πως τελικά είχε πάρει θέση με την πλευρά του μέχρι χθες πολιτικού αντιπάλου του, του κ. Αθανασίου. Ο κ. Μιχαήλ ήταν υποψήφιος με τον Άρη Ρώτα. 

Τα ανωτέρω, θα συζητηθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης.

Άξιο απορίας παραμένει αν στην ίδια κατεύθυνση "για λόγους πολιτικής αξιοπρέπειας" θα κινηθούν και άλλα μέλη της Δημοτικής Αρχής που συμμετείχαν στο συνδυασμό "Με σχέδιο για τη Σύρο".