Σύρος: SOS στα “Αστέρια” - Αποκολλήθηκαν βράχοι

  • Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου, 2023 - 17:42

Εντονότατη ανησυχία προκαλεί η αποκόλληση βράχων στην περιοχή “Αστέρια” της Ερμούπολης, καθώς τμήματά τους έπεσαν σε μέρος του παραλιακού μετώπου, στο οποίο κινούνται πολίτες και από θαύμα δεν προκλήθηκε σοβαρό ατύχημα.

Όπως διακρίνεται στο φωτογραφικό υλικό της “Κοινής Γνώμης”, μεγάλα τμήματα από βραχώδες σημείο, ουσιαστικά… κατέρρευσαν και καταπλάκωσαν μέρος ενός παραπήγματος, δίπλα ακριβώς από το ξύλινο αποδυτήριο λουομένων.

Η αποκόλληση έγινε σήμερα αντιληπτή και οι βράχοι βρίσκονται σε σημείο που συχνάζουν και χειμερινοί κολυμβητές.

Δεδομένης της έκτακτης κατάστασης, επιβάλλεται οι πολίτες να μη μεταβαίνουν στο σημείο για τη σωματική ακεραιότητά τους, ενώ ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης και το Λιμενικό Ταμείο Σύρου πρέπει να φροντίσουν το ταχύτερο για τον αποκλεισμό του τμήματος σε πρώτο επίπεδο. Άμεσα δε, πρέπει να ελεγχθεί και η περιοχή για να διαπιστωθεί αν υπάρχει κίνδυνος νέων αποκολλήσεων.

Σημειώνεται πως πάνω από το μέρος που αποκολλήθηκαν οι βράχοι βρίσκεται κατοικία.

H ανακοίνωση του Λιμενικού Ταμείου 

Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σύρου παρακαλεί τους πολίτες να αποφεύγουν να κινούνται στην περιοχή "Αστέρια", διότι έγινε κατολίσθηση βράχων, λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας και των θυελλωδών ανέμων των προηγούμενων ημερών.

Η υπηρεσία θα επιληφθεί άμεσα του προβλήματος.