Εκδήλωση για την κοπή της βασιλόπιτας στο ναυπηγείο, από την ONEX Neorion Shipyards

Δυναμικά και το 2024 με ορίζοντα και προοπτικές

  • Σάββατο, 20 Ιανουαρίου, 2024 - 10:00

Πορεία αδιάκοπη προς την πρόοδο επιδιώκει να έχει σταθερά το Νεώριο της Σύρου αλλά και το ναυπηγείο της Ελευσίνας, σύμφωνα με όσα τόνισε στο μήνυμά του, το βράδυ της Παρασκευής ο πρόεδρος της ONEX, Πάνος Ξενοκώστας, στο πλαίσιο της εκδήλωσης για την κοπή της βασιλόπιτας και την υποδοχή του νέου έτους.

Σύσσωμη η “οικογένεια” του Νεωρίου έδωσε το “παρών” στην εκδήλωση που έλαβε χώρα στις εγκαταστάσεις του ναυπηγείου Σύρου, όπως επίσης παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων, εκπρόσωποι της Καθολικής και της Ορθόδοξης εκκλησίας, ο βουλευτής Κυκλάδων, Φίλιππος Φόρτωμας, ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, Γιώργος Λεονταρίτης, ο δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης, Αλέξης Αθανασίου, ο λιμενάρχης Σύρου, Παναγιώτης Καραμήτρας, ο διοικητής της Αστυνομίας στην περιφέρεια Ν. Αιγαίου, Λουκάς Θάνος, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, Γιάννης Ρούσσος καθώς και άλλοι εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας, φορέων και προμηθευτών.

Αξίζει να αναφερθεί πως πέραν του προέδρου του Εργοστασιακού Σωματείου του Νεωρίου, Μάρκου Βουτσίνου, στη Σύρο ήρθαν και εκπρόσωποι όπως και ο πρόεδρος του Εργοστασιακού Σωματείου του ναυπηγείου της Ελευσίνας.

Ανοδική πορεία με αυτάρκεια σε δυνάμεις

Στο πλαίσιο της εξέλιξης του Νεωρίου Σύρου, ο Πάνος Ξενοκώστας γνωστοποίησε την απόφαση του Ομίλου να προμηθευτεί μία μεγάλη δεξαμενή (τύπου aframax), για την οποία γίνεται η παραγγελία, ενώ σημείωσε πως η πρόθεση του Ομίλου και η προσπάθεια είναι να προχωρά μπροστά με αυτάρκεια σε δυνάμεις. Παράλληλα, έκανε γνωστό πως για τα ναυπηγεία της Ελευσίνας θα υπάρξει μία δεξαμενή τύπου Suezmax. “Με επτά δεξαμενές θα γίνουμε οι πρώτοι στη Μεσόγειο και το 2026 θα έχουμε τον μεγαλύτερο Όμιλο ναυπηγοεπισκευαστικών εργασιών στην περιοχή”, υπογράμμισε.

Ακολούθως μίλησε για βελτιώσεις στο κομμάτι του περιβάλλοντος και της ασφάλειας των εργαζομένων.

Για την περασμένη χρονιά, επεσήμανε πως “έγινε μία αυτοκάθαρση” όπως συναποφάσισαν οι εργαζόμενοι με τη διοίκηση, συμπληρώνοντας πως πλέον το Νεώριο βαδίζει με σταθερότητα, στηριζόμενο στις δικές του δυνάμεις. Ο κ. Ξενοκώστας συμπλήρωσε δε, πως το έμπειρο εργατικό δυναμικό και η αφοσίωσή του στη δουλειά αποτελεί ένα από τα κύρια θεμέλια για την εξέλιξή του.

Τέλος, τιμήθηκε ο εργάτης – τεχνίτης του Νεωρίου, Δημήτρης Μώτος για τον διαρκή αγώνα του από το 1959 μέχρι σήμερα και το Μηχανουργείο πήρε το όνομά του.

Αυτός ο άνθρωπος είναι το πρότυπο και αυτό που θέλουμε να δούμε”, σχολίασε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Ομίλου.

Χαιρετισμούς έκαναν αρκετά πρόσωπα, ενώ τέλος κληρώθηκαν χρηματικά δώρα για τους εργαζόμενους (20 επιταγές των 1.000 ευρώ η κάθε μία). Ακολούθησε γλέντι με ζωντανή μουσική.