Και ο συνδυασμός “Με σχέδιο για τη Σύρο” αρνήθηκε την πρόταση του Π. Ξενοκώστα για συνάντηση στο Νεώριο

“Τελικά που είναι το Δημαρχείο της Σύρου;”

  • Δευτέρα, 4 Μαρτίου, 2024 - 06:25

Την άρνησή του να συμμετάσχει σε συνάντηση στις εγκαταστάσεις του Νεωρίου, παρουσία του προέδρου της ONEX, Πάνου Ξενοκώστα, έκανε γνωστή, μέσω ανακοίνωσής του και ο συνδυασμός της μείζονος μειοψηφίας στο Δήμο Σύρου – Ερμούπολης, “Με σχέδιο για τη Σύρο”.

Μάλιστα, ο επικεφαλής του συνδυασμού, Άρης Ρώτας ασκεί δριμεία κριτική στον δήμαρχο Αλέξη Αθανασίου για τη μέχρι τώρα στάση του αναφορικά με το εν λόγω  θέμα, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι “ εμείς αρνούμεθα να ακολουθήσουμε τον κατήφορο του κ. Αθανασίου και ως εκ τούτου δεν θα συμμετάσχουμε σε καμία φιέστα αποπροσανατολισμού, ούτε θα παίξουμε με "σημαδεμένα χαρτιά"”.

Μάλιστα, καλεί “όλες τις δημοτικές παρατάξεις να μεριμνήσουν για μια ευρεία σύσκεψη για το επίμαχο θέμα, με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, με ανοιχτές κάμερες και φυσικά με την παρουσία της Διοίκησης του Ναυπηγείου ONEX – Νεωρίου, όπου οι θέσεις όλων θα τεθούν υπόψη των κατοίκων του νησιού”.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του συνδυασμού:

Τελικά που είναι το Δημαρχείο της Σύρου;

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, στις 24-02-2024, ένα από τα θέματα προς συζήτηση που έθεσε η δημοτική αρχή ήταν "Συζήτηση με την Διοίκηση του Ναυπηγείου ONEX - Νεωρίου στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της", για τη συζήτηση του οποίου είχε προσκληθεί η διοίκηση της ως άνω εταιρείας, προκειμένου να ενημερώσει σχετικά τα μέλη του Σώματος.

Η άρνηση των διοικούντων της εταιρείας να παρευρεθούν στη συνεδρίαση μπορεί να εξέπληξε πολλούς, όχι όμως τους συμβούλους της παράταξής μας "Με σχέδιο για τη Σύρο". Η μέχρι σήμερα συμπεριφορά της Δημοτικής Αρχής, είτε με τη συμμετοχή της σε φιέστες, είτε με την άρνησή της να επέμβει δραστικά σε αρνητικές, για την κοινωνία του νησιού, δραστηριότητες της εν λόγω διοίκησης της εταιρείας, επιτρέπει στους διοικούντες αυτήν να περιφρονούν το κυρίαρχο (μόνον κατ’ επίφαση) δημοκρατικό όργανο του νησιού. 

Εμείς θεωρούμε ότι η ιστορία όσων διετέλεσαν δήμαρχοι σε αυτόν τον τόπο δεν επιτρέπει στον σημερινό Δήμαρχο να παραδίδει ανερυθρίαστα τα κλειδιά της Δημαρχίας σε ιδιωτικό φορέα, ακόμη και εάν αυτός ήταν ο πλέον σύννομος και με τη μεγαλύτερη εταιρική κοινωνική ευθύνη απέναντι στην κοινωνία στην οποία δραστηριοποιείται. Όπως, επίσης, δεν επιτρέπεται στον σημερινό Δήμαρχο να υποδέχεται την Υπουργό Εσωτερικών, κατά την πρόσφατη επίσκεψή της στο νησί μας, στο χώρο της εν λόγω επιχείρησης (!!!) και όχι στο Δημαρχιακό Μέγαρο. 

Εμείς αρνούμεθα να ακολουθήσουμε τον κατήφορο του κ. Αθανασίου και ως εκ τούτου δεν θα συμμετάσχουμε σε καμία φιέστα αποπροσανατολισμού, ούτε θα παίξουμε με "σημαδεμένα χαρτιά".
Εάν οι διοικούντες της ως άνω εταιρείας διαθέτουν στοιχειώδη σεβασμό απέναντι στους δημοκρατικούς θεσμούς του τόπου, οφείλουν να ενημερώσουν το Σώμα στον χώρο συνεδριάσεών του, αντί να το καλούν για ξενάγηση (;;;) στο χώρο της. 

Από την πλευρά μας, καλούμε όλες τις δημοτικές παρατάξεις να μεριμνήσουν για μια ευρεία σύσκεψη για το επίμαχο θέμα, με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, με ανοιχτές κάμερες και φυσικά με την παρουσία της Διοίκησης του Ναυπηγείου ONEX – Νεωρίου, όπου οι θέσεις όλων θα τεθούν υπόψη των κατοίκων του νησιού.

Άρης Ρώτας
Επικεφαλής του συνδυασμού ‘’με σχέδιο για τη Σύρο’’