Το Φεστιβάλ Ρεμπέτικου ήρθε για να μείνει

Το πλούσιο πρόγραμμα του 1ου Φεστιβάλ Ρεμπέτικου “Η Σύρα του Μάρκου Βαμβακάρη”, φόρου τιμής στο έργο του “Πατριάρχη” της ρεμπέτικης μουσικής, παρουσιάστηκε το μεσημέρι του Σαββάτου από τον Δήμο Σύρου – Ερμούπολης και την Εταιρεία Ανάπτυξης και Προόδου του Επιμελητηρίου Κυκλάδων.

Στην επίσημη συνέντευξη τύπου που φιλοξενήθηκε στην αίθουσα του Επιμελητηρίου παρευρέθηκαν εκπρόσωποι των μέσων μαζικής ενημέρωσης από τη Σύρο και την Αθήνα, ο αγαπημένος ερμηνευτής και φίλος του νησιού Γιώργος Νταλάρας με τη σύζυγό του Άννα Νταλάρα και ο σπουδαίος συγγραφέας, στιχουργός και ποιητής Μάνος Ελευθερίου

Στην τεράστια σημασία του Φεστιβάλ Ρεμπέτικου, που ήρθε για να μείνει και να προβάλει τη λαϊκή μουσική παράδοση του τόπου μας εντός και εκτός των συνόρων της χώρας, αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης, Γιώργος Μαραγκός. Τόνισε, μεταξύ άλλων, πως στόχος για τα επόμενα χρόνια είναι η συνεργασία και η συνδιοργάνωση δράσεων με φορείς του εξωτερικού για την ανάδειξη της πολυπολιτισμικής διάστασης του ρεμπέτικου και της επιρροής που αυτό έχει ασκήσει σε άλλα μουσικά είδη, όπως το αργεντίνικο τάνγκο.

Για τη θετική ανταπόκριση του καλλιτεχνικού κόσμου στο μεγαλεπήβολο αυτό εγχείρημα που φιλοδοξείται να καταστεί θεσμός για το νησί της Σύρου, μίλησε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, Γιάννης Ρούσσος. Με τη σειρά της, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Θωμαή Μενδρινού εξέφρασε την πεποίθησή της ότι το Φεστιβάλ Ρεμπέτικου θα αποκτήσει μελλοντικά θεσμική και διεθνή διάσταση, ξεχωρίζοντας διαχρονικά για την υψηλή ποιότητα των εκδηλώσεών του. Στη συνέχεια έδωσε τον λόγο στην “ψυχή” του Φεστιβάλ Αντώνη Μαραγκό, Διευθυντή της Εταιρείας Ανάπτυξης και Προόδου του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, ο οποίος παρουσίασε τις εκδηλώσεις ππου θα πραγματοποιηθούν σε Ερμούπολη και Άνω Σύρο από τις 31 Αυγούστου έως τις 4 Σεπτεμβρίου.

Για τη συμμετοχή τους στη λαμπρή αυτή διοργάνωση μίλησαν τόσο ο κ. Γιώργος Νταλάρας, όσο και ο δεξιοτέχνης σολίστας και δάσκαλος του μπουζουκιού, Βαγγέλης Τρίγκας μέσω skype.

Αναλυτικότερα στην έντυπη έκδοση της εφημερίδας.