Άρωμα παλιάς γειτονιάς στον Πάγο

Αγνή ψυχαγωγία

Με άσκηση και πολύ παιχνίδι γιόρτασαν τα παιδιά του Πάγου την Παγκόσμια Ημέρα της Μητέρας.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πάγου, με πρωτοβουλία της γυμνάστριας Μαρίας Σταμπουλή, διοργάνωσε την περασμένη Κυριακή μία εκδήλωση με αγαπημένα παιχνίδια της γειτονιάς στην αυλή του πρώην Δημοτικού Σχολείου Πάγου.

Παιδιά τόσο από το χωριό όσο και άλλων περιοχών του νησιού είχαν την ευκαιρία να ψυχαγωγηθούν με παραδοσιακά παιχνίδια που θυμούνται οι μεγαλύτεροι και κατείχαν ξεχωριστή θέση στην ανέμελη παιδική ηλικία τους.

Τα παιδιά πέρασαν ένα ευχάριστο απόγευμα με κρυφτοκυνηγητόμπαλα, καμάρα (παιχνίδι με σχοινάκι), λούκουμο, κορόιδο, μήλα και «πετάει πετάει». Στη συνέχεια έφαγαν μεζεδάκια και ξεδίψασαν με χυμούς στην αυλή του παλιού δημοτικού σχολείου Πάγου.

Αναβίωση των παραδοσιακών τρόπων ψυχαγωγίας

Στόχος αυτών των δράσεων είναι η γνωριμία των παιδιών με τους παλαιότερους τρόπους διασκέδασης, που αποτελούσαν σήμα κατατεθέν της γειτονιάς, σε μια εποχή χωρίς ηλεκτρονικά και διαδικτυακά παιχνίδια, κινητά και λοιπά τεχνολογικά αγαθά.

Στα παιχνίδια, που οργάνωσε και συντόνισε η κ. Σταμπουλή, μέλος του Πολιτιστικού Συλλόγου Πάγου, συμμετείχαν παιδιά 4 ετών και άνω. Αντίστοιχες δράσεις πραγματοποιούνται και άλλες περιόδους του χρόνου, όπως τα Χριστούγεννα και το Πάσχα, ιδανικές για ομαδικό παιχνίδι και «ταξίδι» στη μεγάλη παράδοση του τόπου μας.