Τα παραμύθια πέταξαν σαν πουλιά στις καρδιές των παιδιών του Πισκοπιού

Ανοιξιάτικα φτερουγίσματα

Σπόρους ευζωίας φύτεψαν στις καρδιές των μικρών φίλων τους τα μέλη της ομάδας αφήγησης «ΠαραμυθιάΖΩ», στην Ενοριακή Αίθουσα της Παναγίας στο Πισκοπιό.

Προσκεκλημένοι του Πολιτιστικού Συλλόγου Επισκοπείου, οι «παραμυθάδες» της Σύρου αφηγήθηκαν στα παιδιά της περιοχής τέσσερα παραμύθια, κάποια εκ των οποίων οδήγησαν σε παιχνίδι και κάποια άλλα μεταμορφώθηκαν σ’ ένα υπέροχο πουλί φτιαγμένο από παιδικά χέρια, για να πετάνε τα παραμύθια σαν πουλιά μέσα στις ζωές μας.

Η ομάδα ξεκίνησε με μια ιστορία για τη γέννηση των παραμυθιών και κατέληξε σε έναν μύθο που σχετίζεται με το οριγκάμι. Τα παραμύθια προέρχονταν από διάφορες κατηγορίες, μύθους, μαγικά και ευτράπελα. Ενδιάμεσα, πραγματοποιήθηκαν παιχνίδια με τη συμμετοχή των παιδιών και στο τέλος, μικροί και μεγάλοι έκαναν μαζί κατασκευές, εφαρμόζοντας τη μέθοδο που συζήτησαν. Τα παιδιά κράτησαν τα οριγκάμι, ενώ έφτιαξαν κι άλλα τα οποία κρέμασαν σ’ ένα κλαδί για να στολίζουν τον χώρο του συλλόγου.

Επιπλέον, τα μέλη της ομάδας έφτιαξαν με τα παιδιά ποτηράκια με βαμβάκι και σπόρους σιταριού (δράση αντίστοιχη της καλλιέργειας φακής που διδάσκονταν οι παλαιότεροι στο Δημοτικό Σχολείο), τα οποία έγραφαν "Σαν το σιτάρι σπέρνεται στον κόσμο η αλήθεια, κι απ' τον καθάριο σπόρο του φυτρώνουν παραμύθια".

Τέλος, ο Σύλλογος κέρασε τους παρευρισκόμενους γλυκό και χυμό, ενώ δώρισε σε όλους από ένα γλαστράκι με βασιλικό.

Πρόσκληση στις ανοιχτές πρόβες

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, οι «ΠαραμυθιάΖΩ» ενημέρωσαν τους φίλους τους για τις καθιερωμένες συναντήσεις – πρόβες τους, οι οποίες θα ξεκινήσουν και φέτος, από το τέλος του μήνα, σε εξωτερικούς χώρους του νησιού (πλατεία, παραλίες κ.α.). Οι συναντήσεις θα είναι ανοιχτές στο κοινό, που θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει την ομάδα, να παρακολουθήσει τις ασκήσεις της, να συμμετέχει σε αυτές και κυρίως, να ακούσει παραμύθια.