Στη Μήλο με τον Νίκο Καζαντζάκη

  • Τετάρτη, 17 Μαΐου, 2017 - 14:14

Τριήμερο θερινό Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής «με θέμα: Αγάπα τον άνθρωπο γιατί είσαι εσύ" διοργανώνεται στις Πλάκες της Μήλου,με την επιμέλεια και το συντονισμό της Χριστίνας Κόλλια, συγγραφέως, εμψυχώτριας εργαστηρίων Δημιουργικής Γραφής και Αυτογνωσίας και δημιουργού της μεθόδου "Γράφω-Εκφράζομαι-Απελευθερώνομαι".

Μετά την επιτυχία του περσινού θερινού εργαστηρίου στην Ηρακλειά και το αφιέρωμα στον Οδυσσέα Ελύτη, συνεχίζουμε τη διαδρομή στην ομαδική έμπνευση, την ενσυναίσθηση και την αυτογνωσία, την ανταλλαγή ιδεών και εμπειριών καθώς και τη γραπτή αποτύπωσή τους, με πλεύση στο Αιγαίο, τον παράδεισο του ανθρωποκεντρισμού και των ποιητών.

Με αφορμή τον Ν. Καζαντζάκη, το φετινό εργαστήρι επιδιώκει να επικοινωνήσει τη βαθύτερη και πιο ουσιώδη μνήμη μας, όπως ο ίδιος την αποτύπωσε στην Ασκητική:

«Αγάπα τον άνθρωπο γιατί είσαι εσύ». Μνήμη που οι πρόσφατες συγκλονιστικές εμπειρίες των κατοίκων του Αιγαίου, αξιοθαύμαστα υπογράμμισαν με τη συμβολή τους στο προσφυγικό.

Hμερομηνία  διεξαγωγής εργαστηρίου:

Παρασκευή 2/6/2017 – Κυριακή 4/6/2017

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Παρασκευή (7-8.30 μμ)

Έναρξη εργαστηρίου:

*   Γνωριμία με την ομάδα

*   Αναφορά στο σκοπό και τη θεματική του εργαστηρίου

*   Ανάγνωση συνοπτικής βιογραφίας του Ν. Καζαντζάκη

*   Συζήτηση

 

Σάββατο (7--8.30 μμ)

*Ανάγνωση επιλεγμένων αποσπασμάτων της Ασκητικής

*   Συζήτηση

*   Συγγραφή κειμένων

 

Κυριακή  (7-9 μμ)

*Ανάγνωση επιλεγμένων αποσπασμάτων της Ασκητικής

*   Συζήτηση

* Συγγραφή κειμένων *Λήξη εργαστηρίου

*Συνολική χρονική διάρκεια εργαστηρίου: 8 ώρες

Δικαίωμα συμμετοχής : 30 Ευρώ

Συνοπτικό αφιέρωμα για τη Μήλο, τον φορέα διοργάνωσης καθώς και αποσπάσματα από τα κείμενα του Εργαστηρίου, θα δημοσιευθούν σε γνωστό λογοτεχνικό site με επιμέλεια της συντονίστριας.