Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η 5η Γιορτή Κολοκυθιού στο Φοίνικα της Σύρου

«Σπορά» μέσα στη νέα γενιά

Με κέφι, χορό και πεντανόστιμα γεύματα, γιορτάστηκε και φέτος η σοδειά των παραγωγών του χωριού του Φοίνικα της Σύρου, στην 5η Γιορτή του Κολοκυθιού.

Παρά την ύπαρξη αρκετών παράλληλων εκδηλώσεων, που πραγματοποιούνταν το Σάββατο, 8 Ιουλίου, στον προαύλιο χώρο του νηπιαγωγείου του Φοίνικα, αρκετοί ήταν οι φίλοι του Φοίνικα, όπως και εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης, οι οποίοι επέλεξαν να τιμήσουν τον κόπο των τοπικών παραγωγών κολοκυθιού, αλλά και των μελών του Επιμορφωτικού και Φιλοτεχνικού Συλλόγου “Ο Φοίνικας Σύρου”, τα οποία επιμελήθηκαν πεντανόστιμα εδέσματα, με βασικό υλικό το κολοκύθι, «τρατάροντας», όπως είθισται τα τελευταία πέντε χρόνια, τους επισκέπτες της εκδήλωσης.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου, άνοιξε την εκδήλωση, μιλώντας για την αφορμή της καλοκαιρινής αυτής γιορτής, που δεν είναι άλλη, από την ποιότητα και φήμη του Συριανού κολοκυθιού, το οποίο έχει ταξιδέψει σε όλη τη χώρα, γεμίζοντας τα ελληνικά πιάτα. Επίσης, μίλησε για τη δουλειά του Συλλόγου, να κρατά τους σπόρους για τη σπορά, καθώς επίσης και για την ενεργή ανάμειξη των νέων, από όλο το νησί, που δραστηριοποιούνται σε αυτή τη διαδικασία, από την φύτευση του πρώτου σπόρου, έως και τη συγκομιδή.

Παράλληλα κι επειδή… γλέντι χωρίς μουσική δεν γίνεται, η ορχήστρα πλημμύρισε με γνήσια νησιώτικα τραγούδια το χώρο, ενώ το κέφι και η διασκέδαση δεν άργησαν να «φουντώσουν», αφού τα παιδιά του Συλλόγου άνοιξαν πρώτα το δρόμο για την πίστα, χορεύοντας παραδοσιακούς χορούς, ξεσηκώνοντας και τους μεγαλύτερους.