150 φωνές γαλήνεψαν τα Χρούσσα

  • Δευτέρα, 17 Ιουλίου, 2017 - 06:25

Μία πρώτη γεύση από το φετινό πρόγραμμα του Διεθνούς Φεστιβάλ Αιγαίου που ξεκίνησε χθες το βράδυ στο Θέατρο Απόλλων, έδωσαν τρεις χορωδίες από την Αμερική, χαρίζοντας μία μοναδική βραδιά στους επισκέπτες του Ιερού Ναού της Γέννησης της Θεοτόκου στα Χρούσσα.

Το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, το κοινό του διεθνώς αναγνωρισμένου φεστιβάλ της Σύρου είχε τη χαρά να απολαύσει τις χορωδίες «The Yellow Rose Singers, San Antonio, TX», USA (Διευθυντής και Μαέστρος: Gary L.Mabry, βοηθός μαέστρος: Kali Anderson), «Camerata Singers, Pocatello, ID», USA (Διευθυντής και Μαέστρος: Scott Eric Anderson) και Kairos Youth Choi»r, Berkeley, CA, USA (Διευθύντρια και Μαέστρος: Laura Kakis Serper).

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την ευλογία αλλά και την παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωροθέου Β’.

Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού Γεννήσεως της Θεοτόκου δήλωσε ανοιχτό και θετικό σε πολιτιστικές εκδηλώσεις που καλλιεργούν το πνεύμα και ευφραίνουν την ψυχή. Σημειώνεται μάλιστα ότι αυτή ήταν η δεύτερη συμμετοχή του στο Φεστιβάλ Αιγαίου. Καταλήγοντας, απηύθυνε θερμές ευχαριστίες προς τον μαέστρο και καλλιτεχνικό διευθυντή Φεστιβάλ Πίτερ Τιμπόρις και τον Δήμο Σύρου – Ερμούπολης για την παραχώρηση καθισμάτων. Ιδιαίτερη μνεία έκανε στην Υπηρεσία Καθαριότητας και τον Αντιδήμαρχο Μάριο Βουτσίνο, τον Νίκο Κοντιζά για τα φώτα και τα μικρόφωνα, και περισσότερο, προς τα 150 μέλη των τριών χορωδιών από την Αμερική.