Στάση του animasyros στην Τήνο πριν τα 10α γενέθλιά του στη Σύρο

Οι Τηνιακές παραδόσεις έγιναν... κινούμενες

Στην Τήνο αποβιβάστηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά το Διεθνές Φεστιβάλ + Αγορά Κινουμένων Σχεδίων animasyros, κουβαλώντας μαζί του, όχι μόνο ταινίες αλλά και μουσικές.

Στο πλαίσιο της φετινής περιοδείας του, το αγαπημένο φεστιβάλ της Σύρου, που θα διεξαχθεί φέτος από 27 Σεπτεμβρίου έως 1η Οκτωβρίου, συνάντησε στο υπέροχα ατμοσφαιρικό Θέατρο στον Κουμάρο, τη United We Fly και μαζί παρουσίασαν μια ημέρα γεμάτη animation.

Ειδυλλιακό πρωινό στο Θέατρο στον Κουμάρο

Το πρόγραμμα ξεκίνησε με το πρωινό εργαστήριο της εκπαιδεύτριας Κατερίνας Κρεμασιώτη, που είχε ως θέμα την Τήνο και τις παραδόσεις της. Παιδιά ηλικίας 10-12 ετών έκατσαν γύρω από το μαρμάρινο τραπέζι και ξεκίνησαν να σκέφτονται, να φαντάζονται και να κατασκευάζουν μια animated Τήνος.

Με τη δύση του ήλιου θα ξεκίνησε μια best of προβολή ταινιών από το αρχείο του Animasyros για όλη την οικογένεια. Στη συνέχεια επί σκηνής θα βρεθούν οι Theodore και Jack Heart για μια συναυλία σε παραγωγή της United We Fly.

Ο Τheodore εγκαινίασε τη φετινή συνεργασία του με το Animasyros που θα κορυφωθεί τον Σεπτέμβριο με μια μεγάλη συναυλία του στην Πλατεία Μιαούλη της Ερμούπολης, την οποία επισκέφτηκε επίσης τον Οκτώβρη του 2016 για μία μοναδική εμφάνιση στο Θέατρο Απόλλων. Ο εξαιρετικά ταλαντούχος συνθέτης, performer και παρουσίασε στην Τήνο υλικό τόσο από τον καινούργιο δίσκο του που θα κυκλοφορήσει σύντομα, όσο και από τις δυο προηγούμενες δουλειές του, «7» και “It is but it’s not”, που κέρδισε διθυραμβικές κριτικές.

Μαζί του, βρέθηκε ο Jack Heart, μουσικό alter ego του Νικόλα Κοκολάκη, παιδί της Τήνου και εξέχον μέλος εδώ και χρόνια της ελληνικής αγγλόφωνης σκηνής, που πρόσφατα κυκλοφόρησε το εξαιρετικό ντεμπούτο του “Emotional Pinãta”.

Οι δράσεις πραγματοποιήθηκαν με την υποστήριξη της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση, του Ιδρύματος Τηνιακού Πολιτισμού και του Μουσείου Τσόκλη.

Ανάδειξη του καλλιτεχνικού περιεχομένου του φεστιβάλ

Το Animasyros #tour16_17, το ταξίδι του Animasyros στην Ελλάδα και στην Κύπρο ξεκίνησε το Δεκέμβριο του 2016. Πρόκειται για περιφερειακές εκδηλώσεις σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας και στην Πάφο της Κύπρου που σκοπεύουν στην ανάδειξη του καλλιτεχνικού περιεχομένου του Animasyros, σε συνδυασμό με δράσεις άτυπης εκπαίδευσης και υλοποιούνται σε συνεργασία με φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης και πολιτιστικούς οργανισμούς. Η δράση Animasyros #tour16_17 στηρίχθηκε από την ηλεκτρονική πλατφόρμα crowdfunding Αct4Greece ζητώντας, και κερδίζοντας, την πολύ σημαντική συμμετοχή του κοινού. 

Ετικέτες: