Αλκίνοος Ιωαννίδης, Πάνος Μουζουράκης, Κίτρινα Ποδήλατα και πολλοί ακόμη γνωστοί καλλιτέχνες, αλλά και τραγουδιστές που «γέννησε» η Σαντορίνη στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ

4ο Φεστιβάλ Στρογγύλη

  • Παρασκευή, 1 Σεπτεμβρίου, 2017 - 06:16

Ο Δημοτικός Αθλητικός Πολιτιστικός Περιβαλλοντικός Οργανισμός Σαντορίνης και ο Δήμος Θήρας στο πλαίσιο των πολιτιστικών τους εκδηλώσεων διοργανώνουν από τις 2 έως τις 6 Σεπτεμβρίου το «4ο Φεστιβάλ Στρογγύλη».

Το φεστιβάλ που πλέον αποτελεί θεσμό για τη Σαντορίνη θα έχει τη χαρά για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά να φιλοξενήσει μερικά απ’ τα πιο σπουδαία ονόματα της ελληνικής μουσικής σκηνής, αλλά και να δώσει «βήμα» σε ορισμένους ελπιδοφόρους και ανερχόμενους καλλιτέχνες από τον τόπο της Θήρας και όχι μόνο.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα του «4ου Φεστιβάλ Στρογγύλη».

Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2017

Μετά από μια σειρά εμφανίσεων σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο, ο Λεωνίδας Μπαλάφας επισκέπτεται το νησί της Σαντορίνης για μια συναυλία παρουσιάζοντας παλιές και νέες του δημιουργίες. Μαζί του οι: Διονύσης Κοκόλης (Τρομπέτα), Λευτέρης Βαρθάλης (Μπάσο – φωνητικά), Νίκος Χριστόπουλος (Τύμπανα), Σπύρος Βρυώνης(Ηλεκτρική κιθάρα – μπουζούκι – φωνητικά), Χρήστος Κυριαζής (Σαξόφωνο).

Με ήδη ένα προσωπικό δίσκο και 2 singles στο ενεργητικό της και εν αναμονή της κυκλοφορίας της δεύτερης δισκογραφικής της δουλειάς η Φλώρα Χρυσού έρχεται στον τόπο που γεννήθηκε και μεγάλωσε με μια αγκαλιά τραγούδια, το Σάββατο 2 Σεπτέμβρη.

Το «Mάτια Ψηλά» που μόλις κυκλοφόρησε απο τη Music Modum Records, το «Αγίασε ψυχή μου», καθώς και παλιά και νέα κομμάτια που υπογράφει η ίδια σμίγουν με μελωδίες σπουδαίων καλλιτεχνών όπως οι Μάλαμας, Χαρούλης, Αγγελάκας κ.α. για ένα ταξίδι γεμάτο αγαπημένες μουσικές, άρωμα καλοκαιριού και πολλή διάθεση για καλή παρέα.

Μαζί της επί σκηνής οι:

Άλκης Δήμος: Λαούτο, Ούτι, Τζουράς

Δημήτρης Θωμαίδης: Κιθάρες

Φάνης Τσουγκριάνης: Μπάσο

Αργύρης Κυριακός: Τύμπανα

Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου 2017

Ο Λευτέρης Ελευθερίου γνωστός για το πολύπλευρο ταλέντο του, καθώς εκτός από ηθοποιός εντυπωσιάζει με το τραγούδι και τις μιμήσεις του, συναντά τον Άνθρωπο Ορχήστρα Αλκιβιάδη Κωνσταντόπουλο και ταξιδεύουν με όχημα τη μουσική αλλά και την πρόζα. Οι δύο πληθωρικοί και ασυγκράτητοι performers έχουν συμπράξει σε ένα πρόγραμμα που συνδυάζει τα πιο διαφορετικά μουσικά είδη με παιχνιδιάρικη διάθεση. Ετοιμαστείτε λοιπόν για μια μουσικοθεατρική παράσταση γεμάτη εκπλήξεις γιατί ο Λευτέρης και ο Αλκιβιάδης δεν έχουν σκοπό να αφήσουν τίποτε όρθιο

Την ίδια ημέρα, τρεις εκπρόσωποι της νέας γενιάς, η Ευτυχία Μητρίτσα, ο Αλέξανδρος Εμμανουηλίδης και ο Ηλίας Βαμβακούσης, ενώνουν της δυνάμεις τους επί σκηνής και μοιράζονται τις μουσικές και τα τραγούδια τους. Δημιουργοί, τραγουδιστές και μουσικοί οι ίδιοι, παρουσιάζουν στιγμές από την προσωπική τους πορεία και φωτίζουν με τις φωνές τους τις μουσικές τους καταβολές, διασκευάζοντας τραγούδια παραδοσιακά, έντεχνα και λαϊκά, πλάι στις δικές τους δημιουργίες.

Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2017

Στην πιο πετυχημένη και δημιουργική φάση της 17ετούς πορείας τους, τα Κίτρινα Ποδήλατα, το κορυφαίο σύγχρονο και σταθερά δημιουργικό συγκρότημα της ελληνικής ροκ σκηνής, μετά τη μεγαλειώδη soldout συναυλία στο θέατρο ΠΑΛΛΑΣ (σύμπραξη με την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής ΕΡΤ και τον δεξιοτέχνη κιθαριστή AlDiMeola) παρουσιάζουν μια μοναδική παράσταση. Με την ανεξάντλητη ενέργειά τους και την εκρηκτική σκηνική τους παρουσία είναι σίγουρο πως ο Γιώργος και Αλέξανδρος Παντελιάς θα ξεσηκώσουν το κοινό, κρατώντας ψηλά την ένταση και τον ρυθμό.

Οι Τρίτονον παρουσιάζουν μια αναδρομή στην ελληνική ροκ σκηνή από τις δεκαετίες των 80’s& 90’s με τραγούδια σπουδαίων καλλιτεχνών όπως ο Παύλος Σιδηρόπουλος, ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, ο Νικόλας Άσιμος κ.α. επίσης τη Δευτέρα 4 Σεπτέμβρη.

Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2017

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης και η μουσική του παρέα συνεχίζουν το μακρύ ταξίδι της «Μικρής Βαλίτσας». Μια αποσκευή γεμάτη από παλιά και νέα τραγούδια που ταξιδεύει μεταφέροντας αισθήματα, γεγονότα ήχους και λέξεις. «Ξεκινήσαμε ηχογραφώντας σε κάποιο υπόγειο και καταλήξαμε να γυρίζουμε ασταμάτητα τη Γη» αναφέρει ο Αλκίνοος και συνεχίζει «Αυτή η συνεχής μετάβαση από το μοναχικό στο συλλογικό, χαρακτηρίζει τη ζωή και την τέχνη μας. Υπάρχει γνήσια, αμοιβαία χαρά στη συνάντηση με τους ακροατές. Υπάρχει ενέργεια, επικοινωνία, άνεση, ευγένεια, συμμετοχή όλων σε κάτι ζωντανό, αληθινό και πολύτιμο. Τα τελευταία τρία χρόνια λοιπόν, ζούμε παλινδρομώντας ευχαρίστως από τη δημιουργία στην καταστροφή. Και αυτή τη ζωή μοιραζόμαστε με τους ακροατές, όποτε τραγουδάμε. Όποτε, με τρεις νότες και δυο λέξεις, προσπαθούμε να συλλαβίσουμε το όνειρο και την πραγματικότητα με τρόπο αδιαχώριστο.»

Επίσης, την Τρίτη, ο ταλαντούχος μουσικός, τραγουδοποιός κι ερμηνευτής Μανώλης Φύτρος με το αστείρευτο ταλέντο του, θα παρουσιάσει για πρώτη φορά στο κοινό ένα μέρος από τα τραγούδια της εν αναμονή πρώτης δισκογραφικής δουλειάς του, καταθέτοντας τη ψυχή του επί σκηνής.

Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2017

Ο πολυτάλαντος Πάνος Μουζουράκης με την χαρακτηριστική ζεστή φωνή και την ξεχωριστή, γοητευτική σκηνική παρουσία, θα μας σαγηνεύσει ακόμη μια φορά, παρασύροντάς μας σε μια βόλτα γεμάτη τραγούδια από την προσωπική του δισκογραφία, επιλογές από τη ξένη μουσική σκηνή, αλλά και τραγούδια καλλιτεχνών που σέβεται και αγαπάει. Θα μας παρουσιάσει ακόμα τα καινούργια του τραγούδια από τον δίσκο του «Μονόλογος για δύο», όπου συνεργάζεται αποκλειστικά με τον Μανώλη Φάμελλο.

Την ίδια ημέρα, ο εξαιρετικός ερμηνευτής Κώστας Τζιαγκούλας θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα ποικίλο με παλμό και συνδυασμό ηχοχρωμάτων, ερμηνειών αλλά και εποχών του ελληνικού τραγουδιού. Τραγούδια δικά του, αλλά και πολλά γνωστά κι αγαπημένα πολλών καλλιτεχνών από τον Σωκράτη Μάλαμα μέχρι τον Γιάννη Σπανό, κι από τον Νίκο Παπάζογλου έως τον Μίκη Θεοδωράκη.

Η ώρα έναρξης του Φεστιβάλ είναι στις 20:30, στον προαύλιο χώρο του Κλειστού Γυμναστηρίου, ενώ η ενιαία τιμή του εισιτηρίου είναι 15 ευρώ. Πληροφορίες στο www.dappos.gr και στο τηλέφωνο 22860-24828.