Υπό τον ήχο των μελωδιών της Παιδικής Χορωδίας της Ορχήστρας των Κυκλάδων η έναρξη των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων στη Σύρο

80 παιδιά ενώνουν τις φωνές τους

Τη φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στην Πλατεία Μιαούλη θα «ντύσει» μελωδικά η Παιδική – Νεανική Χορωδία της Ορχήστρας των Κυκλάδων, κατά την έναρξη των εορταστικών εκδηλώσεων του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου.

Τα παιδιά της Χορωδίας θα παρουσιάσουν ένα ρεπερτόριο έξι χριστουγεννιάτικων τραγουδιών («Feliz Navidad», «Ο μικρός τυμπανιστής», «Ω Έλατο», «We wish you a Merry Christmas» – «Santa Clauss is coming to town», «Angels We Have Heard on High» και «Κάλαντα Χριστουγέννων»), τα οποία προετοίμασαν κατά τον τελευταίο μήνα.

Στο 1ο τραγούδι θα εμφανιστεί για πρώτη φορά το Προπαρασκευαστικό Τμήμα της Χορωδίας, το οποίο αποτελείται από όλα τα παιδιά που εγγράφηκαν φέτος στην Παιδική Χορωδία και τα περισσότερα είναι ηλικίας έως Γ’ Δημοτικού.

Ομάδα που συνεχώς μεγαλώνει

Η Παιδική Χορωδία σημειώνοντας μια σταθερή ανοδική πορεία, αυτή τη στιγμή αριθμεί πάνω από 80 παιδιά που παρακολουθούν την εβδομαδιαία πρόβα που γίνεται στο ΚΑΠΗ της Ερμούπολης κάθε Κυριακή.

Φέτος, λειτουργούν 2 διαφορετικά τμήματα, ενώ τα μεγαλύτερα παιδιά που φοιτούν πλέον στο Λύκειο, έχουν αναλάβει ιδιαίτερο ρόλο στις εμφανίσεις και ήδη αποτελούν  τον πυρήνα μία νεανικής χορωδίας, ως φυσική συνέχεια των εμφανίσεων και των εμπειριών που έχουν βιώσει κατά τα τελευταία χρόνια μαζί με την Ορχήστρα των Κυκλάδων και την καθοδήγηση του μαέστρου κ. Νίκου Κυπουργού.

Η διδασκαλία της χορωδίας γίνεται από ένα οργανωμένο επιτελείο τριών ατόμων και συγκεκριμένα από τους: Νίκο Ρούσσο, Βούλα Γλύκα, Ρένα Βέργου. Τη Χορωδία στηρίζει ηθικά και υλικά η κ. Δέσποινα Παρασκευαΐδου.

Στην έναρξη του προγράμματος «Χριστούγεννα στη Σύρο 2017» θα παίξουν οι μουσικοί της Ορχήστρας των Κυκλάδων Αραγιάννης Βαγγέλης (μπάσο), Γλύκα Βούλα (πλήκτρα), Κριστέλ Λουκίτς (ακορντεόν), Μπάουρ Ούτε (φλάουτο), Μάκης Πρίντεζης (κιθάρα), Νίκος Ρούσσος (πλήκτρα), Νικολέτα Σταματούκου (τσέλο) και Φώτης Τσαντήλας (τρομπέτα).

Το μουσικό πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί με τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα από 80 περίπου παιδιά, παλαιά και νέα μέλη της χορωδίας. Τις ενορχηστρώσεις ετοίμασαν οι Βούλα Γλύκα και ο Νίκος Ρούσσος.

«Το παιδικό χαμόγελο ας γλυκάνει τις ψυχές μας»

Υπενθυμίζεται ότι, στο πλαίσιο της εκδήλωσης, μαθητές των Δημοτικών Σχολείων και των Νηπιαγωγείων της Σύρου θα υιοθετήσουν ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο και θα προσφέρουν δώρα για άλλα παιδιά που έχουν ανάγκη.

Τέλος, θα συγκεντρωθούν τρόφιμα και είδη ένδυσης και υπόδησης στην αίθουσα των Προσκόπων για τους πλημμυροπαθείς της Δυτικής Αττικής.

«Είμαστε έτοιμοι και φέτος να υποδεχθούμε τα Χριστούγεννα, μια γιορτή με ύψιστο πνευματικό περιεχόμενο και διαχρονικό και σωτήριο νόημα για όλη την ανθρωπότητα, καθώς μας κατευθύνει προς την έμπρακτη αλληλεγγύη, την εθελοντική και ανιδιοτελή προσφορά προς το συνάνθρωπο, την προσπάθεια να επικεντρωθούμε σε όσα μας ενώνουν και μας εξυψώνουν ηθικά», σημειώνει ο Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης Γιώργος Μαραγκός.

Με τη σειρά της, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Θωμαή Μενδρινού τονίζει ότι, με τη συμμετοχή των μικρών φίλων στην έναρξη των πολιτιστικών εκδηλώσεων του νησιού, το κοινωνικό μήνυμα είναι σαφές: «Το κοινωνικό μήνυμα και φέτος είναι σαφές: Το παιδικό χαμόγελο ας γλυκάνει τις ψυχές μας, φωτίζοντας ακόμη περισσότερο το χριστουγεννιάτικο αστέρι που μας οδηγεί στην ελπίδα».