Παράσταση των Ομάδων «Καβάφης» και «Γκάτσος» για τις ανάγκες του Συλλόγου Στήριξης ΑμεΑ και ΑμεΕΕΑ Κυκλάδων

Υπερασπίστηκαν το «Δικαίωμά» τους

  • Παρασκευή, 8 Δεκεμβρίου, 2017 - 06:13

Η συγκίνηση και η χαρά άναψε το δέντρο της καρδιάς όσων είχαν την τύχη να παρακολουθήσουν στο Θέατρο «Απόλλων» τη μουσική παράσταση «Τραγουδώντας τους ποιητές μας» από τις μουσικοποιητικές ομάδες «Καβάφης» και «Γκάτσος».

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Αναπηρίας, ο δύο ομάδες του Πολιτιστικού Συλλόγου Άνω Σύρου παρουσίασαν μέρος τω φημισμένων σε Ελλάδα και εξωτερικό παραστάσεών του, σε σκηνοθεσία του δημιουργού τους Μπάμπη Κουλούρα, για την οικονομική ενίσχυση του Συλλόγου Στήριξης ΑμεΑ & ΑμεΑΑ Κυκλάδων "Δικαίωμα".

Έπαιξαν οι μουσικοί: Πέτρος Βαρθαλίτης, Αντώνης Κονσολάκης, Ζαννής Μαραγκός, Νίκος Ρούσσος, Μάκης Πρίντεζης, Γεωργία Λίτσα Βαγγέλης Αραγιάννης, Αντώνης Μαραγκός κα Σοφία Σερέφογλου. Τραγούδησαν οι: Χρυσούλα Κεχαγιόγλου, Ελπίδα Γαδ, Αντώνης Κονσολάκης, Ζαννής Μαραγκός και Μπάμπης Κουλούρας. Αφηγήτρια ήταν η Νικολέττα Ρούσσου.

«Μέσα από αυτή την παράσταση θέλαμε να δείξουμε ότι νοιαζόμαστε για τα άτομα με αναπηρία, αφού όλοι είμαστε ίσοι – όλοι είμαστε διαφορετικοί. Η διαφορετικότητα είναι δικαίωμα» δήλωσε η «ψυχή» του Πολιτιστικού Συλλόγου Άνω Σύρου Μπάμπης Κουλούρας.

Από τις πιο συγκινητικές στιγμές της βραδιάς ήταν η εμφάνιση ωφελούμενων από το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρία του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης στη σκηνή του θεάτρου, οι οποίοι ευχαρίστησαν τους συντελεστές της παράστασης για την αγάπη τους.

«Φύγαμε πλουσιότεροι από το Θέατρο και με την υπόσχεση να κάνουμε στο μέλλον ότι μπορούμε για να υπερασπιστούμε πιο δυνατά τα δικαιώματά τους».