Τα παιδιά που αγαπάνε τα Χριστούγεννα

  • Τετάρτη, 13 Δεκεμβρίου, 2017 - 06:15
  • /   Eνημέρωση: 14 Δεκ. 2017 - 0:00
  • /   Συντάκτης: Ελένη Λαμπράκη

Το απόγευμα της Δευτέρας το Θέατρο Απόλλων γέμισε με παιδικές φωνές – 80 για την ακρίβεια – οι οποίες παρουσίασαν την ιστορία κάποιων Μάγων που... μισούσαν τα Χριστούγεννα.

Στο πλαίσιο του χριστουγεννιάτικου προγράμματος του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, ο Λαογραφικός – Χορευτικός Όμιλος “Η Σοφία της Παράδοσης” παρουσίασε την παράσταση “Οι Μάγοι που Μισούσαν τα Χριστούγεννα”, βασισμένη στο παραμύθι του Ευγένιου Τριβιζά “Φρικαντέλα: Η μάγισσα που μισούσε τα κάλαντα”. Μια ιδιαίτερη στιγμή για τον λαογραφικό – χορευτικό όμιλο μιας και ήταν η επίσημη πρώτη των δύο νέων εργαστηρίων του, του θεατρικού για ενήλικες και παιδιά και αυτού του παραδοσιακού τραγουδιού, τα οποία ξεκίνησαν πριν από 2 και 1,5 μήνες αντίστοιχα.

“Ήταν η πρώτη εμφάνιση των δύο νέων εργαστηρίων μας, μιας και ο χορός προϋπήρχε”, μας ανέφερε η υπεύθυνη του εργαστηρίου κα Σοφία Λούβαρη. “Στην παράστασή μας πήραν μέρος 80 παιδιά ηλικίας 4-15 ετών, μία παράσταση στην οποία εναλλασσόταν ο χορός με το τραγούδι και το παραμύθι”, είπε η κα Λούβαρη επεξηγώντας ότι σε καμία περίπτωση δεν είναι εύκολο να συντονίσεις 80 μαθητές μικρών ηλικιών, όμως με πολλή δουλειά και μεράκι μπορείς να καταφέρεις τα πάντα.

“Είμαι πολύ ικανοποιημένη από το αποτέλεσμα. Η παρασταση πήγε πολύ καλά, το θέατρο ήταν γεμάτο και το ευχαριστήθηκαν και τα ίδια τα παιδιά”, τόνισε, ενώ πρόσθεσε ότι το θεατρικό κομμάτι της παράστασης θα παρουσιαστεί στο σπίτι του Άη Βασίλη στις επόμενες μέρες, ενώ έχει προηγηθεί και η Χριστουγεννιάτικη έκθεση παραδοσιακών χειροτεχνιών και ζαχαροπλαστικής.

“Είναι ιδιαίτερο το συναίσθημα, ξαναγίνεσαι παιδί μαζί με τα παιδιά”, ανέφερε η κα Λούβαρη μιλώντας για την ενασχόληση της με την προετοιμασία της δεύτερης παράστασης εν όψει των εορτών, κλείνοντας στο τέλος με ευχές για υγεία, καλύτερες μέρες για όλους και όσο το δυνατόν περισσότερη ενασχόληση με τις ρίζες και την παράδοσή μας.