Η Ποσειδωνία τίμησε τον επί 17 χρόνια πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου της, Μάρκο Ρούσσο

Ένα μεγάλο «ευχαριστώ»

Επίτιμο Πρόεδρό του ανακήρυξε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ποσειδωνίας τον κ. Μάρκο Ρούσσο, στον οποίο το Διοικητικό Συμβούλιο απένειμε τιμητική πλακέτα ως ελάχιστη ένδειξη αναγνώρισης της τεράστιας και πολυετούς προσφοράς του στον «Ποσειδώνα» και γενικότερα, στον πολιτισμό της Σύρου.

Η απονομή πραγματοποιήθηκε, στο πλαίσιο της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Τοπικής Κοινότητας και του Πολιτιστικού Συλλόγου Ποσειδωνίας, στην Έπαυλη Τσιροπινά.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Καθολικός Επίσκοπος Σύρου Σεβ. π. Πέτρος Στεφάνου, οι εφημέριοι της περιοχής, ο Δήμαρχος Σύρου - Ερμούπολης Γιώργος Μαραγκός, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Διοικητής της Προκεχωρημένης Ναυτικής Βάσης Σύρου, εκπρόσωπος του Λιμεναρχείου Σύρου, καθώς και πλήθος κόσμου.

Εν αναμονή η πλήρης αποκατάσταση του δικτύου ύδρευσης

Παρουσιάζοντας τον απολογισμό πεπραγμένων του 2017, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας, Δημήτρης Νταλαχάνης επικεντρώθηκε στα έργα αποκατάστασης δύο οδών, η μία στο Δημοτικό Σχολείο Ποσειδωνίας και η άλλη στην Κονιζοπή, ενώ σημείωσε πως, το τρέχον έτος αναμένεται η πλήρης αποκατάσταση του δικτύου ύδρευσης του χωριού, έργο που θα βελτιώσει την ποιότητα του νερού στην περιοχή.

Στο τεχνικό πρόγραμμα της Κοινότητας έχουν ενταχθεί, επίσης, η επέκταση ηλεκτροδοτήσεων σε περιοχές με περιορισμένο φωτισμό, η τοποθέτηση προστατευτικών μπαρών ασφαλείας σε επικίνδυνα σημεία οδών αλλά και η πολυαναμενόμενη δημιουργία του υπαίθριου χώρου στάθμευσης πίσω από το δημοτικό ξενώνα των Αγκαθωπών, ένα έργο το οποίο αποτελεί επιτακτική ανάγκη για την αποσυμφόρηση της περιοχής τους θερινούς μήνες.  

Πολύ σημαντική για την Κοινότητα ήταν και η διοργάνωση μαζί με τους Δρομείς Σύρου του αγώνα δρόμου με την ονομασία «Dellagrazia Run», μια διοργάνωση που προσέλκυσε 500 περίπου δρομείς και ήρθε για να μείνει και να γιγαντώσει. Σημειώνεται μάλιστα πως, έχει ορισθεί η ημερομηνία του νέου αγώνα που θα πραγματοποιηθεί την 30/9/2018 και μάλιστα θα περιλαμβανει εκτός των άλλων και διαδρομή ημιμαραθωνίου αγώνα.

«Ο “Ποσειδών” δικαιούται να είναι στην πρώτη θέση του πολιτισμού»

Αμέσως μετά την επιγραμματική αναφορά στις εκδηλώσεις και δράσεις του Πολιτιστικού Συλλόγου Ποσειδωνίας, όπου ο κ. Νταλαχάνης προεδρεύει από τον προηγούμενο Φεβρουάριο, το διοικητικό συμβούλιο τίμησε τον άνθρωπο εκείνο που, επί 17 συνεχή χρόνια αποτέλεσε την «ψυχή» του.

Ο «Ποσειδών» ιδρύθηκε το 1978 από τους Γεώργιο Ηπιώτη, Γεώργιο Λαζάρογλου, Πόλυ Ρίτσου και Τάκη Ξύδη. Στο πέρασμα των 40 χρόνων ζωής που κλείνει φέτος, αρκετοί ήταν αυτοί που υπηρέτησαν το Σύλλογό μας. Όμως αποδεδειγμένα και λόγω της πολύπλευρης και σημαντικής δράσης του, αλλά και των πλέον των είκοσι χρόνων προσφοράς του στο Σύλλογο, αυτός που έχει διαμορφώσει την ανοδική πορεία του και έχει αδιαπραγμάτευτα αφήσει σημαντικότατη παρακαταθήκη και το στίγμα του σ’ αυτόν, είναι ο πρώην πρόεδρος κ. Μάρκος Ρούσσος, ο οποίος διατελώντας επί 17 χρόνια πρόεδρος του,  τον έχει δικαίως κατατάξει σε έναν εκ των κορυφαίων του νησιού.

Για το λόγο αυτό, το Διοικητικό Συμβούλιο λοιπόν του Συλλόγου, στην πρόσφατη συνεδρίαση της 4ης Ιανουαρίου 2018, αποφάσισε να ανακηρύξει τον κ. Ρούσσο επίτιμο πρόεδρο του «Ποσειδώνα» και να του απονείμει μία αναμνηστική πλακέτα για το πολύτιμο έργο που προσέφερε κατά τη διάρκεια της θητείας του.

Με βαθιά συγκίνηση, ο κ. Μάρκος Ρούσσος αφιέρωσε την τιμητική διάκριση στα μέλη όλων των συμβουλίων με τα οποία εργάστηκε σκληρά και υπό δύσκολες συνθήκες όλα αυτά τα χρόνια, συμβάλλοντας στη διάδοση του ονόματος του Συλλόγου, όσο και της Σύρου, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Επιπλέον, ευχήθηκε καλή συνέχεια στο έργο του νέου διοικητικού συμβουλίου, τονίζοντας ότι ο Σύλλογος δικαιούται να βρίσκεται στην πρώτη θέση του πολιτισμού της Σύρου.