Τελετή Έναρξης για το 4ο Κυνήγι Κρυμμένου Λουκουμιού

Το κυνήγι ξεκίνησε

Με πολύ κέφι και ξεσκόνισμα γνώσεων ξεκίνησε το 4ο Κυνήγι Λουκουμιού, με τη διοργανώτρια ομάδα “Οι Λίθιοι” να κερδίζει τις εντυπώσεις με την ευρυματικότητα και τον επαγγελματισμό της.

Τόσο οι διοργανωτές όσο και οι συμμετέχοντες φόρεσαν ευφάνταστες ενδυμασίες, και καλή διάθεση, δίνοντας το παρόν το απόγευμα της Τετάρτης 31 Ιανουαρίου στον κινηματογράφο Παλλάς, σε μία βραδιά που κινήθηκε πάνω σε όσα πρεσβεύει το Κρυμμένο Λουκούμι: ενθουσιασμό, θετική διάθεση και γνώσεις.

Η τελετή έναρξης

Το πρώτο καλωσόρισμα έγινε από τη Μαρία Ρούσσου, η οποία μίλησε για την προετοιμασία του Κυνηγιού όλη τη χρονιά. Επεσήμανε μάλιστα ότι είναι ιδιαιτέρως ενθαρρυντικό ότι σε όλες τις ομάδες συμμετέχουν παιδιά. Το φετινό αποτέλεσμα: 245 “λουκουμοκυνηγοί”, χωρισμένοι σε 14 ομάδες με στόχο “μικροί και μεγάλοι να γίνουν ένα”.

Με τη σειρά της απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό η αντιδήμαρχος Πολιτισμού Θωμαή Μενδρινού, δίνοντας συγχαρητήρια στη διοργανώτρια ομάδα και επισημαίνοντας ότι μέσα από αυτό το κυνήγι ανακαλύπτουμε την ιστορία της Σύρου, αλλά κυρίως τη σημασία της συνεργασίας και της ομοψυχίας σε ένα κοινό σκοπό.

Η συμβολή του Δήμου – Σύρου Ερμούπολης υπήρξε καθοριστική, καθώς επέλεξε να στηρίξει το Λουκούμι χορηγώντας ένα μικρό ποσό, όπως ενημέρωσαν οι διοργανωτές, παραδίδοντας στη συνέχεια το κουτί με τις λύσεις των γρίφων στην αντιδήμαρχο Πολιτισμού.

Η παρουσίαση των ομάδων

Την παρουσίαση των ομάδων ανέλαβαν η Πηνελόπη Ασλάνογλου και η Χριστίνα Κελεσίδου. Οι 14 ομάδες, εκ των οποίων 3 νέες, που θα διαγωνιστούν φέτος είναι: Οι Κουμπάροι και οι Φίλοι, Λουκουμόσκονη, Παραδοσιακά Λουκουμάκια, Σέρλουκ Χολμς, Εκείνοι οι Ζαβοί, Μις Μαρπλ, Οι ωραίοι έχουν χρέη, Καντινέλοι (από την ομάδα Πεζοπόρων), Λουκούμ Τζερτζελέ, Οι Γοργόνες και τα Λουκουμοπαλίκαρα, Ό,τι να ‘ναι team, Βαρύκοα Κοάλα, Estrellas και Τρελολούκουμα.

Στη συνέχεια ένα μέλος της κάθε ομάδας κλήθηκε στη σκηνή για να τραβήξει ένα κλήρο, χωρίζοντας τις 14 ομάδες σε 7 ζευγάρια των 2 για τις ανάγκες της πρώτης δοκιμασίας.

Η πρώτη δοκιμασία: Loukoumizdom

Αύρα τηλεπαιχνιδιού γνώσης επεφύλασσε η πρώτη δοκιμασία με το Θάνο Φώσκολο να τελεί χρέη παρουσιαστή. Το “Loukoumizdom” ήταν ένα παιχνίδι ερωτήσεων με απαντήσεις σωστό ή λάθος. Χρειαζόταν μάλιστα ιδιαίτερη προσοχή στην ανάγνωση της ερώτησης γιατί υπήρχαν παγίδες, ενώ οι παιδικές ερωτήσεις ήταν σαφώς και αυστηρά διαχωρισμένες. Ακολούθησαν 35 συνολικά ερωτήσεις με θέμα την ιστορία και τα χαρακτηριστικά της Σύρου όπως το Βιομηχανικό Μουσείο, την ονοματοδοσία της Ερμούπολης, τις γεύσεις των λουκουμιών, τις αθλητικές ομάδες, το Πανεπιστήμιο, το Θέατρο Απόλλων, τον Μάρκο Βαμβακάρη και αρκετά ακόμα. Το αποτέλεσμα της διαδικασίας έφερε στην κορυφή με ισοψηφία 6 βαθμών τις ομάδες Λουκούμ Τζερτζελέ και Ό,τι να ‘ναι team.

Παράδοση γρίφων

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με τις ευχαριστίες της ομάδας στους χορηγούς, τους χορηγούς επικοινωνίας, τους υπόλοιπους υποστηρικτές και φυσικά το ΚΔΑΠ ΜΕΑ Ερμούπολης, το οποίο φέτος θα φιλοτεχνήσει το βραβείο. Στο τέλος οι ομάδες παρέλαβαν το κουτί με τους γρίφους και τις οδηγίες για το πως θα πρέπει να απαντηθούν, με γραπτή και ηλεκτρονική μορφή όπου ζητηθεί, καθώς και κρεμαστά καρτελάκια τα οποία θα πρέπει να φοράνε οι διαγωνιζόμενοι προκειμένου να μπορούν να κινηθούν άνετα στους χώρους που θα τους ζητηθεί. Τέλος με μια μικρή επισήμανση για συνέπεια στους χρόνους διεξαγωγής γρίφων και δοκιμασιών, δόθηκε το επόμενο ραντεβού για το Σάββατο 03 Φεβρουαρίου στις 11:00 στο αίθριο του Δημαρχιακού Μεγάρου.