Δυνατό μήνυμα αγάπης και συμπαράστασης στον αγώνα του Δημήτρη

Το γενναιόδωρο και μεγαλόψυχο πρόσωπο της Σύρου

Θερμά ανταποκρίθηκε η Συριανή κοινωνία στην εκδήλωση αγάπης για τον Δημήτρη, τον νεαρό συνάνθρωπο και συντοπίτη μας, που χρειάζεται περισσότερο από ποτέ τη συμπαράσταση και τη στήριξη όλων στον αγώνα για την αποκατάσταση της υγείας του.

Ο κοινός αυτός σκοπός έφερε στη σκηνή του Θεάτρου Απόλλων οχτώ συλλόγους του νησιού, οι οποίοι ένωσαν τις δυνάμεις τους, αποδεχόμενοι την πρόταση της Αντιδημάρχου Πολιτισμού Θωμαής Μενδρινού για την πραγματοποίησης μίας φιλανθρωπικής χορευτικής βραδιάς. Το κοινό είχε τη χαρά να απολαύσει χορούς από όλες τις περιοχές της Ελλάδας.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τον Σύλλογο Στερεοελλαδιτών Σύρου «Η Ρούμελη», με την υποστήριξη του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης.

Ευαισθητοποίηση για το κοινωνικό καλό

Στο μήνυμα που απέστειλε, η κ. Μενδρινού απηύθυνε εγκάρδιες ευχαριστίες τόσο προς το κοινό, που μέσω της παρουσίας του, αποδεικνύει πάντα την ευαισθητοποίησή του για το κοινωνικό καλό, όσο και προς όλους τους χορευτικούς συλλόγου της Σύρου για το σπουδαίο έργο τους αλλά και για την άμεση ανταπόκριση τους.

Στην εκδήλωση, την οποία παρουσίασε ο εκπαιδευτικός κ. Γιάννης Καπετανάκης, εμφανίστηκαν το Παραδοσιακό Εργαστήρι «Άρωμα Παράδοσης», ο Σύλλογος Ηπειρωτών Σύρου, ο Λαογραφικός – Χορευτικός Όμιλος «η σοφία της παράδοσης», ο Σύλλογος Κρητών Σύρου, ο Σύλλογος Ποντίων & Βορειοελλαδιτών Σύρου, το Λύκειο Ελληνίδων Σύρου, ο Σύλλογος Πελοποννησίων Σύρου και ο Σύλλογος Στερεοελλαδιτών Σύρου.

Σημειώνεται ότι, ο Σύλλογος Μικρασιατών Ερμούπολης Σύρου δώρισε για το σκοπό της εκδήλωσης ένα συμβολικό χρηματικό ποσό, δεδομένου ότι, δε διαθέτει ακόμη χορευτικό τμήμα.

«Τραγουδάμε για τον Δημήτρη»

Στο πλαίσιο της βραδιάς, ανακοινώθηκε και η φιλανθρωπική συναυλία, που διοργανώνει ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου σε συνεργασία με την Ορχήστρα των Κυκλάδων και την Παιδική – Νεανική με σκοπό την οικονομική ενίσχυση της θεραπείας του Δημήτρη.

Η συναυλία με τίτλο «Τραγουδάμε για το Δημήτρη» θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 11 Μαρτίου 2018 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων «Κ. Τουλούπης» στα Λύκεια στο Μάννα, στις 19:00. Παρουσιάζει ο Γιώργος Ρούσσος.

Τα παιδιά της Χορωδίας ενώνουν τις φωνές τους και στέλνουν ένα δυνατό μήνυμα αγάπης και συμπαράστασης στον αγώνα του Δημήτρη, ερμηνεύοντας 20 τραγούδια καταξιωμένων Ελλήνων συνθετών όπως Χατζιδάκι, Θεοδωράκη, Κυπουργού κ.α.. Από τη βραδιά δε θα λείπει φυσικά και… η ροκ διάθεση με επιτυχίες των Queen, Pink Floyd, Beatles κ.α.

Την παιδική χορωδία, πλαισιώνουν οι μουσικοί: Νίκος Απέργης (σκορντεόν & φυσαρμόνικα), Βαγγέλης Αραγιάννης (μπάσο), Βούλα Γλύκα (πιάνο), Ζαννής Μαραγκός (κιθάρα), Αποστόλης Μάρης (κιθάρα & μαντολίνο), Μάκης Πρίντεζης (κιθάρα), Γιάννης Ρούσσος (τύμπανα), Ιωσήφ Ρούσσος (πιάνο) και Λένα Χατζηγρηγορίου (βιολί).

Συμμετέχουν οι τραγουδιστές: Ρένα Βέργου , Ελπίδα Γαδ, Γιάννης Γαραντζιώτης, Μαρία Κουσουλάκου, Γιώργος Περρής

Ιδιαίτερο και ενεργό ρόλο θα παίξουν τα παιδιά: Ισίδωρος Διατσίδης (ντέφι), Άννα Καρμπόγλου (πιάνο), Ηλέκτρα Κοσκινά (πιάνο), Βασιλική Μπάου (ακορντεόν), Λένα Μώτου (πιάνο), Άνα-Ιζαμπέλα Ρεζέντε (κιθάρα), Χριστίνα Ρούσσου (κιθάρα) και Μαριαλέννα Τσαντήλα (τσέλο). Τη Χορωδία διδάσκουν ο Νίκος Ρούσσος, η Βούλα Γλύκα και η Ρένα Βέργου. Διευθύνει ο Νίκος Ρούσσος.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί με την υποστήριξη του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης και την ευγενική χορηγία της κ. Δέσποινας Παρασκευαΐδου.