16ο Συνέδριο ΥΠΕΡΙΑ και 9ο Φεστιβάλ Τουριστικών Ταινιών

  • Τετάρτη, 30 Μαΐου, 2018 - 13:33

Ο Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Σύλλογος  Γυναικών Θολαρίων Αμοργού,  διοργανώνει σε συνεργασία με το Δήμο Αμοργού, το 16ο Διεθνές Συνέδριο ΥΠΕΡΙΑ, για τον Πολιτισμό και τον Τουρισμό (www.yperia.gr) και το 9ο  Διεθνές Φεστιβάλ  Τουριστικών Ταινιών Αμοργού , που θα διεξαχθεί από 31 Οκτωβρίου έως 5 Νοεμβρίου 2018  στην Αμοργό!

Στην εκδήλωση αυτή, συμμετέχουν κάθε χρόνο  πάνω από 100  δημοσιογράφοι , παραγωγοί ταινιών και φωτορεπόρτερ,  απεσταλμένοι  των μεγαλύτερων ΜΜΕ του εξωτερικού και της Ελλάδας. Με τις ανακοινώσεις, τα άρθρα, τις φωτογραφίες και τις συνεντεύξεις που δημοσιεύονται στα ξένα και εγχώρια ΜΜΕ, γίνονται αρωγοί προώθησης και  πρεσβευτές  του τόπου μας, συμβάλλοντας στην αύξηση της επισκεψιμότητας των νησιών  για τουριστικούς, επαγγελματικούς και δημιουργικούς λόγους. 

Οι τουριστικές ταινίες μικρού μήκους, συμβάλλουν καθοριστικά στην  προβολή του πολιτιστικού και περιβαλλοντικού πλούτου της κάθε περιοχής . Το   Φεστιβάλ της Αμοργού είναι μέλος  της διεθνούς ομοσπονδίας Φεστιβάλ CIFFT , με έδρα τη Βιέννη, γεγονός που του προσδίδει διεθνές κύρος και σημαντικές δυνατότητες ανάπτυξης.

Φέτος ,  θέμα του Συνεδρίου είναι : “ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ-ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ”,  λόγω  του  ρόλου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, ως Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης για το έτος 2019 , το οποίο  θα προβληθεί ευρέως   στα Ελληνικά και ξένα ΜΜΕ. Το Συνέδριο  συνδιοργανώνεται και τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Αμοργού, και είναι προσκεκλημένοι πρέσβεις ξένων κρατών στην Ελλάδα, διάσημοι σεφ από την Ελλάδα και το εξωτερικό, και σημαντικοί ομιλητές   που θα αναπτύξουν το θέμα «Γαστρονομία».   Εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Γυναικείων  Συλλόγων των Κυκλάδων  και   Δήμων  της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου θα  παρουσιάσουν τα προϊόντα και την γαστρονομία των νησιών τους, με στόχο οι  γεύσεις των νησιών μας να ξεπεράσουν τα Ελληνικά σύνορα και να αναδειχτεί  η  σημασία της Ελληνικής  γαστρονομίας  & διατροφής στον τομέα του τουρισμού και του Πολιτισμού .

Ακόμη, στα πλαίσια του 9ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αμοργού, θα γίνει Ακαδημία Κινηματογράφου, με καθηγητές Διεθνούς κύρους, όπου θα κατευθύνουν τους σπουδαστές, να γυρίσουν μικρές ταινίες Γαστρονομικού ενδιαφέροντος, προωθώντας τα προϊόντα και τις συνταγές που θα προβάλλονται στο φεστιβάλ, ενώ  στις ταινίες που θα διαγωνιστούν , θα υπάρχει και κατηγορία «Γαστρονομία».

Οι ενδιαφερόμενοι, μπορούν να αποστείλουν ελεύθερα ταινίες μικρού μήκους με Τουριστικά θέματα και ντοκιμαντέρ.

Πληροφορίες: τηλ. 2285073393 

www.yperia.gr