Έκθεση αλληλεγγύης, συμπαράστασης και υποστήριξης του Συλλόγου Καρκινοπαθών και Φίλων Κυκλάδων από τον Σύλλογο Ιστορικού και Παλαιού Αυτοκινήτου

Μοναδικά Οχήματα Εποχής στην Πλατεία Μιαούλη

Το δικό του «χρώμα» στις δράσεις του Συλλόγου Καρκινοπαθών και Φίλων Κυκλάδων με θέμα «Μαθαίνουμε, προλαμβάνουμε, αντιμετωπίζουμε τον καρκίνο» έδωσε ο Σύλλογος Ιστορικού και Παλαιού Αυτοκινήτου, με έδρα την Αθήνα, μέσα από μία εντυπωσιακή έκθεση ιστορικών και παλαιών οχημάτων στην πλατεία Μιαούλη.

Σκοπός της έκθεσης, που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Οχημάτων Εποχής, ήταν η παροχή υποστήριξης στην τόσο δύσκολη, ιδιαίτερη και ευαίσθητη φάση που διέρχονται όλοι οι ασθενείς του καρκίνου, καθώς και η ενημέρωση από τον Σύλλογο Καρκινοπαθών και Φίλων Κυκλάδων σε θέματα ιατρικής, νοσηλευτικής, ψυχολογικής ακόμα και οικονομικής φύσης, που ειδικά στις μέρες μας και κάτω από τις συνθήκες που επικρατούν στη χώρα μας, αναδεικνύεται ως ένα από τα μεγαλύτερα και συνεχώς αυξανόμενα ζητήματα.

Αυτοκίνητα και μηχανές με μεγάλη ιστορία

Στο έργο του Συλλόγου Ιστορικού και Παλαιού Αυτοκινήτου (Σ.ΙΣ.Π.Α) περιλαμβάνεται, μεταξύ άλλων, η πραγματοποίηση επισκέψεων των μελών σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας και η συνύπαρξή τους με τοπικούς φορείς για τη διοργάνωση πολιτιστικών δρώμενων.

«Η Σύρος ήταν ένας από τους προορισμούς που επιθυμούσαμε να επισκεφτούμε και τελικά, τα καταφέραμε, χάρη στην επικοινωνία μας με την κ. Καλλιόπη Ξενοπούλου η οποία μας βοήθησε τόσο να οργανωθούμε, όσο και να ανακαλύψουμε τις ομορφιές του νησιού», δήλωσε στην «Κοινή Γνώμη» ο πρόεδρος του Σ.ΙΣ.Π.Α. και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Οχημάτων Εποχής, Αντώνης Θεοχάρης.

Είκοσι πέντε πληρώματα από την Αθήνα ταξίδεψαν στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων, δίνοντας την ευκαιρία στο κοινό της να θαυμάσει υπέροχα οχήματα από όλες τις κατηγορίες (ανοιχτά, κλειστά, σπορ, κλασικά, στρατιωτικά και μηχανές).

Η Κρήτη και η Ρόδος αποτελούν συχνούς «σταθμούς» του Συλλόγου, δεδομένου ότι πολλά μέλη τους κατάγονται από τα δύο μεγάλα νησιά. «Μέσα σε δύο μέρες, που διαρκούν οι εκδρομές μας, είναι δύσκολο να τα ανακαλύψεις, επομένως κάθε φορά παρουσιάζεται και ένα άλλο ιδιαίτερο γεγονός» επεσήμανε ο κ. Θεοχάρης, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι, όλοι οι προορισμοί είναι ενδιαφέροντες, αρκεί να βρίσκονται στο πλευρό του Συλλόγου άνθρωποι, οι οποίοι προτίθενται και έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν τη βοήθειά τους.

Η κ. Ξενοπούλου ανέλαβε το πρόγραμμα ξενάγησης των μελών (Άγιος Νικόλαος – Θέατρο Απόλλων – Δημαρχείο Σύρου – Ερμούπολης, Άνω Σύρος), μεριμνώντας παράλληλα για την εύκολη μετακίνηση των οχημάτων και τη στάθμευσή τους σε ασφαλές σημείο, έμπροσθεν της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού, σε συνεργασία με το Λιμεναρχείο και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σύρου. Πολύτιμη ήταν επίσης η υποστήριξη του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης.

Στο πλαίσιο της ξεχωριστής αυτής έκθεσης αλληλεγγύης, συμπαράστασης και υποστήριξης του Συλλόγου Καρκινοπαθών και Φίλων Κυκλάδων, ο Σύλλογος Ιστορικού και Παλαιού Αυτοκινήτου απένειμε αναμνηστικά βραβεία στους εκπροσώπους των φορέων, οι οποίοι συνέδραμαν στην προσπάθειά του. Εκ μέρους του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Θωμαή Μενδρινού ευχαρίστησε θερμά τον Σ.ΙΣ.Π.Α και την Ε.Ο.Ο.Ε για τη δυνατότητα που έδωσαν τόσο στους κατοίκους, όσο και τους επισκέπτες της Σύρου να χαρούν αυτά τα μοναδικά οχήματα, σε συνδυασμό με τις δράσεις του Συλλόγου Καρκινοπαθών και Φίλων Κυκλάδων, που επιτελεί εξίσου σπουδαίο έργο. Συγχαρητήρια εξέφρασε στα μέλη και ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Σύρου, Δημήτρης Κοσμάς, υπογραμμίζοντας τη σημασία της εκδήλωσης, η οποία πέρασε ένα δυνατό μήνυμα για την αντιμετώπιση του καρκίνου.

«Ο καρκίνος νικιέται εφόσον διαγνωστεί έγκαιρα»

Τους επισκέπτες της Πλατείας Μιαούλη καλωσόρισε με τη σειρά του το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου Καρκινοπαθών και Φίλων Κυκλάδων, ο οποίος σε συνεργασία με την Περιφερειακή Εφορεία Κυκλάδων και τους Προσκόπους Σύρου πραγματοποίησε στην ιστορική πλατεία του νησιού παιχνίδια για παιδιά και γονείς.

Σημειώνεται, ότι στο πλαίσιο των διήμερων εκδηλώσεών του, ο Σύλλογος πραγματοποίησε χθες στο Ξενοδοχείο Ερμής ημερίδα ευαισθητοποίησης με θέματα που αφορούν στην πρόληψη του καρκίνου, έχοντας ως κεντρικά μηνύματα, «ο καρκίνος νικιέται εφόσον διαγνωστεί έγκαιρα» καθώς και «καμιά άλλη χαμένη ζωή από καρκίνο που προλαμβάνεται».

Σκοπός της ημερίδας ήταν η ενημέρωση των πολιτών για τη σημασία των συστηματικών προληπτικών ελέγχων, του τρόπου που αυτοί γίνονται, καθώς και τη συνεισφορά τους στη ριζική θεραπεία του καρκίνου, εφόσον η διάγνωση γίνεται σε πρώιμα στάδια.

Στην ημερίδα συμμετείχαν έγκριτοι επιστήμονες του τόπου, ειδικοί για τα θέματα που συζητήθηκαν, του καρκίνου, του θυροειδούς, του τραχήλου της μήτρας, του μαστού, του προστάτη και του παχέος εντέρου.