Ένταξη του Κοιμητηρίου του Αγίου Γεωργίου Ερμουπόλεως στον Οργανισμό Σημαντικών Κοιμητηρίων της Ευρώπης

Πανηγυρική αρχή δράσεων για την ανάδειξη των Ταφικών Μνημείων

Η στήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού στις προσπάθειες του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης για τη διάσωση, προβολή των Ταφικών Μνημείων του νησιού, υπογραμμίστηκε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας, στο Κοιμητήριο του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου.

Η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος, Μαρίζα Αγγελοπούλου, που από την ημέρα ανάληψης των καθηκόντων της, επέδειξε υπερβάλλοντα ζήλο για την ανάδειξη μίας σημαντικής πολιτιστικής πτυχής της Σύρου, η οποία μέχρι σήμερα παρέμενε αναξιοποίητη, ενημέρωσε το κοινό για την ένταξη του Νεκροταφείου της Ερμούπολης στον Οργανισμό Σημαντικών Κοιμητηρίων της Ευρώπης, που σηματοδοτεί την πανηγυρική αρχή δραστηριοτήτων για τη συντήρηση και αξιοποίησή του ως πολιτιστικού μνημείου.

Στη συνέντευξη συμμετείχαν η Προϊσταμένη του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της Διεύθυνσης Διεθνών Σχέσεων και Ε.Ε. του Υπουργείου Πολιτισμού, Μαριάνθη Αναστασιάδου και η Αρχαιολόγος και Διδάκτωρ Ιστορίας και Θεωρίας Αποκατάστασης Μνημείων Πολιτισμού στην Πολυτεχνική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Πολυξένη Γεωργάκη. Τόσο η κ. Αναστασιάδου, όσο και η κ. Γεωργάκη δήλωσαν υποστηρικτές αυτής της προσπάθειας η οποία θα ανοίξει έναν ακόμη δρόμο στην ανάπτυξη του πολιτιστικού τουρισμού στη Σύρο, καθώς οι "υπαίθριες γλυπτοθήκες" όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν κεντρίζουν το ενδιαφέρον μεργάλης μερίδας του κοινού του εξωτερικού.

Αναλυτικότερα στην έντυπη έκδοση της «Κοινής Γνώμης».