Αυγουστιάτικη πανσέληνος πολιτισμού

  • Τρίτη, 21 Αυγούστου, 2018 - 06:15

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού διοργανώνει από το 2002 με επιτυχία τις εκδηλώσεις της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου προσφέροντας τους αρχαιολογικούς χώρους και τα μνημεία στο κοινό σε μια καλοκαιρινή βραδιά κάτω από το φως του αυγουστιάτικου φεγγαριού.

Ο εορτασμός της Πανσελήνου του Αυγούστου 2018 θα κορυφωθεί την Κυριακή 26 Αυγούστου 2018, ημέρα της Πανσελήνου, με εκδηλώσεις που εκκινούν από τις 24 Αυγούστου και ολοκληρώνονται στις 27 Αυγούστου. Οι εκδηλώσεις (μουσικές συναυλίες, ποιητικές βραδιές, παρατήρηση του έναστρου ουρανού, θεατρικές παραστάσεις, εικαστικές εκθέσεις, παραστάσεις χορού, ξεναγήσεις, προβολές ταινιών) θα πραγματοποιηθούν σε 132 αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία της χώρας ενώ θα παραμείνουν ανοιχτοί για το κοινό χωρίς τη διοργάνωση εκδηλώσεων 37 χώροι και μουσεία.

Οι αρχαιολογικοί χώροι στις Κυκλάδες

- Αρχαιολογικό Μουσείο Χώρας Άνδρου. Το Μουσείο θα παραμείνει ανοιχτό πέραν του ωραρίου του από τις 21.00 έως τις 24.00.

- Αρχαιολογικό Μουσείο Μυκόνου. Μουσική εκδήλωση με επίκεντρο τη Θάλασσα με τη συμμετοχή της Εύης Μάζη, συνδιοργάνωση με ΚΔΕΠΠΑ Μυκόνου, Σύλλογο Φίλων Δήμου Ρήνειας και Σύλλογο Συναικών Μυκόνου.

- Ιερό Ποσειδώνα και Αμφιτρίτης στα Κιόνια Τήνου. Ο χώρος θα παραμείνει ανοικτός για το κοινό από τις 21.00 έως 24.00.

- Ύρια Νάξου. Μουσική εκδήλωση με την Άννα Αναματερού  21.30-24.00.

- Αυλή Σωτήρας στη Χώρα Κύθνου.  "Φεγγαρόφωτη Νύχτα", μια βραδιά με μουσική και ποίηση με τον Σύλλογο φίλων του Αρχαιολογικού Μουσείου Κύθνου.

- Εξωτερικά του περιβόλου του εκκλησιαστικού συγκροτήματος Παναγίας Χρυσοπηγής στη Σίφνο. Μουσική εκδήλωση με τη Φωτεινή Δάρρα και συγκρότημα μουσικών σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σίφνου, 21:30 έως 24:00.

- Αρχαιολογικό Μουσείο Μήλου. Το Μουσείο θα παραμείνει ανοιχτό πέραν του ωραρίου του από τις 21.00 έως τις 24.00.

- Αρχαιολογικό Μουσείο Κιμώλου. Το Μουσείο θα παραμείνει ανοιχτό πέραν του ωραρίου του από τις 21.00 έως τις 24.00.

Η είσοδος σε όλους τους χώρους είναι ελεύθερη για το κοινό.