Η Anna Barbarzak στο φινάλε του Φεστιβάλ “ΑΝΩ” και το “Ρεσιτάλ Εκκλησιαστικού Οργάνου” από τον Michal Markuszewski

Η Πρέσβης της Πολωνίας της Αθήνας στην Σύρο

  • Δευτέρα, 27 Αυγούστου, 2018 - 06:17

Τη δική του ξεχωριστή και ιδιαίτερη σφραγίδα στο πολιτιστικό πρόγραμμα της Σύρου το φετινό καλοκαίρι, αφήνει το Φεστιβάλ ΑΝΩ, με ένα ιδιαίτερο φινάλε από τον οργανίστα Michal Markuszewski παρουσία και της Anna Barbarzak που είναι η Πρέσβης της Πολωνίας στην Αθήνα.

Χθες το βράδυ, οι λάτρεις των ήχων και της μουσικής του εκκλησιαστικού οργάνου απήλαυσαν ένα ξεχωριστό Ρεσιτάλ από τον ίδιο, στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Γεωργίου της Άνω Σύρου, εκδήλωση η οποία υποστηρίχθηκε και από την Πρεσβεία της Πολωνικής Δημοκρατίας της Αθήνας.

Σύγχρονες συνθέσεις

Ο οργανίστας της Ευαγγελικής Αναμορφωμένης Εκκλησίας της Βαρσοβίας και  λέκτορας στο Μουσικό Πανεπιστήμιο Fryderyk Chopin στη Βαρσοβία, Michal Markuszewski εντυπωσίασε το κοινό, παρουσιάζοντας σύγχρονες συνθέσεις και από Πολωνούς συνθέτες, διανθίζοντας το Φεστιβάλ με μία ξεχωριστή μουσική “ενότητα”.

Πρέπει να σημειωθεί πως για τη λήξη του “ΑΝΩ” μετέβη και η Πρέσβης της Πολωνικής Δημοκρατίας της Αθήνας στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων, χθες το μεσημέρι, αεροπορικώς, την οποία και υποδέχθηκαν ο Καθολικός Επίσκοπος, Σεβ. π. Πέτρος Στεφάνου, ο εκτελεστικός Διευθυντής του “ΑΝΩ”, Χάρης Βεκρής καθώς και ένας ακόμη Καθολικός ιερέας Πολωνικής καταγωγής στο αεροδρόμιο Σύρου.

Μετά το πέρας της συναυλίας, το ίδιο βράδυ, στην ίδια προσφέρθηκε το αναμνηστικό του Φεστιβάλ ενώ εκφράστηκαν ιδιαίτερες ευχαριστίες της για την παρουσία στο νησί.

Θα πρέπει να υπενθυμιστεί πως, καθ΄ όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ “ΑΝΩ” υπήρξε έκθεση φωτογραφίας με τίτλο “About Polska” στον προαύλιο χώρο του Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου στην Άνω Σύρο, που αφορούσε στη σύγχρονη εικόνα της Πολωνίας, τις ξεχωριστές φυσικές ομορφιές της και στα μνημεία της, ενταγμένα στην πολιτιστική κληρονομιά της UNESCO.

 

 

Ετικέτες: