Με το εμβληματικό μυθιστόρημα «Η Ζωή εν τάφω» άνοιξε ο νέος κύκλος συναντήσεων της Λέσχης Ανάγνωσης Ερμούπολης

Καλά λογοτεχνικά ταξίδια

Αψηφώντας «Ξενοφώντα» και «Ζορμπά», παλιά και νέα μέλη της Λέσχης Ανάγνωσης Ερμούπολης συναντήθηκαν στο φιλόξενο χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης και ξεκίνησαν το ταξίδι τους στις απέραντες θάλασσες της Λογοτεχνίας για την περίοδο 2018-2019.

Πρώτος «λιμάνι» τους ήταν το δημοφιλές και εμβληματικό μυθιστόρημα «Η Ζωή εν τάφω»  του Στρατή Μυριβήλη, στο οποίο εξιστορείται η φρίκη όχι μόνο του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου, αλλά και κάθε πολέμου γενικότερα.

Μέσα σε κλίμα εγκαρδιότητας κι ευχάριστης διάθεσης, τα μέλη μοιράστηκαν τις εντυπώσεις τους, επισημαίνοντας πολλά από τα υπέροχα αποσπάσματα του βιβλίου, που αποτέλεσε και αποτελεί καταγγελία του πολέμου και ύμνο στη χαρά της ζωής.

«Όσοι δεν το έχουν διαβάσει, ας μη χάνουν χρόνο κι ας τρέξουν είτε σε βιβλιοπωλείο είτε στη Δημοτική μας Βιβλιοθήκη. Από τις πρώτες σελίδες του θα καταλάβουν γιατί μας ενθουσίασε η ανάγνωσή του», σημειώνει ο υπεύθυνος της Λέσχης, Παναγιώτης Λίτσας.

Στην πρώτη συνάντηση της ομάδας παρευρέθηκε επίσης η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος Βιβλιοθηκών, Μαρίζα Αγγελοπούλου, η οποία ευχήθηκε στα μέλη της «καλά λογοτεχνικά ταξίδια».

Επόμενος «προορισμός» της Λέσχης θα είναι ο «Φαραώ της Άμμου» του πολυδιαβασμένου Μάσιμο Μανφρέντι. Ο δεξιοτέχνης συγγραφέας οδηγεί στα άκρα τον αναγνώστη, μέσα από το μυστήριο και την ένταση, μέσα από τη λογική ενός αδυσώπητου παιχνιδιού που καθορίζει τη μοίρα και τις πράξεις των ανθρώπων.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 29 Οκτωβρίου και ώρα 19:00 στο γνώριμο και φιλικό χώρο της «Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ερμούπολης.