Εγκαίνια της έκθεσης «ΝΕΩΡΙΟΝ Σύρου (1861 – 2018)» στο Βιομηχανικό Μουσείο Ερμούπολης

Η αίσθηση της Συριανής υπερηφάνειας

  • Κυριακή, 4 Νοεμβρίου, 2018 - 15:24

Η εξελικτική πορεία του Συριανού ναυπηγείου στο πέρασμα των ετών, τα χρόνια της ακμής και της ανάπτυξης, οι παύσεις της λειτουργίας του αλλά και η διαχρονική προσφορά του στην τοπική κοινωνία, αναδεικνύονται μέσα από τα αντικείμενα, τα πληροφοριακά κείμενα και τις φωτογραφίες της έκθεσης «ΝΕΩΡΙΟΝ ΣΥΡΟΥ (1861 – 2018)», η οποία εγκαινιάστηκε το απόγευμα του Σαββάτου στο Βιομηχανικό Μουσείο Ερμούπολης.

Στον χαιρετισμό της, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Θωμαή Μενδρινού ευχαρίστησε θερμά τον Μηχανικό κ. Κωνσταντίνο Καπούτσο, τέως καθηγητή της Νυχτερινής Σχολής Μηχανικών Σύρου και επί σειρά ετών εργαζόμενο του Νεωρίου, που εμπνεύστηκε και υλοποίησε τη συγκεκριμένη έκθεση με την υποστήριξη του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης.

«Η έκθεση αποκτά μεγαλύτερο νόημα ειδικά αυτή την εποχή που η ελπίδα για την επαναλειτουργία του Νεωρίου παραμένει ζωντανή μετά από μία πολύ δύσκολη περίοδο για τους εργαζομένους και τις οικογένειές τους» ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Μενδρινού, υπογραμμίζοντας ότι η καρδιά του Ναυπηγείου συνεχίζει να χτυπά μέσα από τους ανθρώπους που εργάστηκαν και εξακολουθούν να εργάζονται εκεί.

Από την πλευρά του, ο κ. Αχιλλέας Δημητρόπουλος σημείωσε ότι το Βιομηχανικό Μουσείο Ερμούπολης, φιλοξενώντας αυτή την έκθεση, επιχειρεί να ανοίξει τη μεγάλη υπόθεση της Σύρου, το ναυπηγείο της, να τιμήσει όσους το στήριξαν και να μεταφέρει, ξεκλέβοντας λίγη από εκείνη την αύρα του 60 και του 70, την αίσθηση της Συριανής μας υπερηφάνειας.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, το Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου τίμησε την κ. Ελένη Μενικίδου για την ανιδιοτελή προσφορά της τόσο στο Βιομηχανικό Μουσείο, όσο και στους εκθεσιακούς χώρους της Άνω Σύρου.

Αναλυτικότερα, στην έντυπη έκδοση της εφημερίδας.