Πολλές και διαφορετικές εκδηλώσεις θα κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον των Μυκονιατών στην αίθουσα της ΚΔΕΠΠΑΜ

Ολοταχώς για τα Χριστούγεννα

Θεατρικές παραστάσεις για παιδιά και ενήλικες, ομιλίες αρχαιολογικού και ιατρικού ενδιαφέροντος, αλλά και χριστουγεννιάτικα δρώμενα που θα ανοίξουν το δρόμο των εορταστικών εκδηλώσεων στο νησί της Μυκόνου θα πραγματοποιηθούν το επόμενο χρονικό διάστημα στην αίθουσα της ΚΔΕΠΠΑΜ.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Νηπιαγωγείου Μαραθιού διοργανώνει την Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 12:00 την παιδική παράσταση «Ο μαθητευόμενος μάγος» μια διασκευή́ του ομώνυμου παραμυθιού του Γκαίτε από την ομάδα κουκλοθεάτρου “ΑΦΟΥ”.

Η παράσταση πραγματεύεται την περιέργεια των παιδιών, τη φιλία, την αξία της συνεργασίας, την υπερεκτίμηση των δυνατοτήτων τους , την υπευθυνότητα και το δικαίωμα των παιδιών στο γέλιο και την διασκέδαση. Τα παιδιά παίζουν ενεργό ρόλο στο κτίσιμο της ιστορίας. Η παράσταση διαδραματίζεται σε εντυπωσιακά́ σκηνικά́ με ιδιαίτερους μηχανισμούς, με ατμοσφαιρικούς φωτισμούς και πρωτότυπη μουσική που ενισχύει τα συναισθήματα των παιδιών. Οι κούκλες είναι χειροποίητες, άμεσου χειρισμού, φτιαγμένες με πολύ μεράκι και αγάπη.

Η ομάδα “Αφού” αποτελείται από ανθρώπους με όραμα και μεράκι για δημιουργία. Τα μέλη της χουν πολυετή εμπειρία στον χώρο του παιδικού θεάτρου , του κουκλοθέατρου και των παιδικών εργαστηρίων. Σκοπός τους είναι η δημιουργία καλαίσθητων παραστάσεων με χειροποίητες κατασκευές. Στόχος τους είναι η διάδοση και η ανάπτυξη της τέχνης του κουκλοθεάτρου μέσα από προσεγμένες διαδραστικές παραστάσεις που έχουν εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό χαρακτήρα.

Ο «Μαθητευόμενος μάγος» θα παρουσιαστεί επίσης στα Νηπιαγωγεία Χώρας, Μαραθιού, Φτελιάς και στο Νηπιαγωγείο της Σύγχρονης Παιδείας. Το έργο απευθύνεται σε παιδιά από 3 έως 9 ετών.

Για τη Μυκονιάτικη κοινωνία και τις ανασκαφές στη Δήλο θα μιλήσουν την Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 19:30, ο ιστορικός Γιώργος Γάσιας, υποψήφιος Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Κρήτης και η αρχαιολόγος Μαργαρίτα Νάζου, ερευνήτρια στο Βέλγιο.

Το Σάββατο 24 Νοεμβρίου, το θεατρόφιλο κοινό της Μυκόνου θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει το έργο «Iστορίες Ζωολογικού κήπου» του Έντουρντ Άλμπι από τη Θεατρική Ομάδα Τήνου Θεατροποιείο. Υπενθυμίζεται ότι, η συγκεκριμένη παράσταση παρουσιάστηκε πριν από έναν μήνα στην 30η Συνάντηση Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου στη Χίο.

“Η Μητρική Διάθεση και οι Επιρροές στον Σχηματισμό των Σκέψεων και της Συμπεριφοράς του Βρέφους" αποτελούν το θέμα του Ψυχοεκπαιδευτικού σεμιναρίου με τη ψυχολόγο Χρυσάνθη Γεωργιάδου, το οποίο θα διεξαχθεί την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου.

Γιορτινή ατμόσφαιρα

Οι προετοιμασίες για την υποδοχή της πιο αγαπημένης γιορτής των παιδιών στη Μύκονο, θα ξεκινήσουν το Σάββατο 8 και την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου (11:00) με το εργαστήριο Καράβας που θα διεξαχθεί σε συνεργασία με τους φίλους του Λαογραφικού Μουσείου.

Αφήγηση παραμυθιών, αναφορά στα ήθη και έθιμα των Χριστουγέννων και εικαστικά παιχνίδια θα δώσουν έναν εορταστικό αέρα στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Μυκόνου, από την Τρίτη 11 έως την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου.

Το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2018, μικρά και μεγάλα παιδιά θα απολαύσουν στην αίθουσα της ΚΔΕΠΠΑΜ το ξεκαρδιστικό παραμύθι «Ο Καμπουράκος και οι Καλικάντζαροι». Πρόκειται για μια διαδραστική αφήγηση παραμυθιού από τις Ιφιγένεια Κακριδώνη και Μαρία Τερζάκη, με συνοδεία ζωντανής μουσικής. Ο Καμπουράκος τραγουδάει πολύ ωραία. Έχει όμορφο πρόσωπο αλλά κανείς δεν μπορεί να το δει. Την πλάτη του βαραίνει μια καμπούρα κι έτσι κοιτάζει πάντα κάτω. Ο Καμπουράκος αγαπάει την Μαργαρίτα αλλά δεν ξέρει αν πρέπει να της το πει. Ο πατέρας της θέλει να την παντρέψει με έναν πλούσιο και όμορφο νέο. Ώσπου έρχονται τα Χριστούγεννα και μαζί τους οι καλικάντζαροι και φέρνουν τα πάνω κάτω!