Εκδήλωση για τη φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου στην πλατεία Μιαούλη

Μελωδικές φωνές “φώτισαν” την έναρξη των Χριστουγέννων στη Σύρο

  • Σάββατο, 1 Δεκεμβρίου, 2018 - 19:56

Θεσπέσιες παιδικές φωνές που “χόρεψαν” στις νότες γνωστών Χριστουγεννιάτικων τραγουδιών σήμαναν την έναρξη της Χριστουγεννιάτικης περιόδου στη Σύρο, δίνοντας το δικό τους “σύνθημα” για τη φωταγώγηση του δέντρου στην πλατεία Μιαούλη.

Την εκδήλωση του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης στην οποία “πρωταγωνιστής” ήταν η Παιδική και Νεανική Χορωδία των Κυκλάδων “αγκάλιασε” η τοπική κοινωνία, κάνοντας πράξη το μήνυμα “Όλο το νησί μία γιορτή” και χειροκροτώντας θερμά το αξιέπαινο μουσικό αποτέλεσμα των συμμετεχόντων παιδιών και των μουσικών, που “φώτισαν” μελωδικά τον Δεκέμβριο από την έναρξή του.

Πρόκειται για μία Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση στην οποία ανταποκρίθηκαν δεκάδες μαθητές Δημοτικών Σχολείων καθώς και μικρά παιδιά των Νηπιαγωγείων της Σύρου, που για ακόμη μία φορά στόλισαν τα μικρά “έλατα” εντός του Δημαρχιακού Μεγάρου με χειροποίητα στολίδια που δημιούργησαν μόνα τους.

Στην εκδήλωση απηύθυνε το δικό της μήνυμα η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Θωμαή Μενδρινού, συνοδευόμενη από τον Αντιδήμαρχο, Αλέξη Αθανασίου, οι οποίοι αφού ευχαρίστησαν τον κόσμο που ανταποκρίθηκε, τους εθελοντές και τους Προσκόπους της Σύρου που βοήθησαν για τη φετινή διοργάνωση, ευχήθηκαν θερμά για τα Χριστούγεννα.

Εντός του Δημαρχείου, οι μικροί μαθητές είχαν την ευκαιρία να φωτογραφηθούν με τον Άγιο Βασίλη, ενώ απήλαυσαν και τον πολύχρωμο ουρανό μετά τη ρίψη πυροτεχνημάτων. .

Πρέπει να σημειωθεί πως, φέτος τηρήθηκε άψογα η τάξη κατά τη μετάβαση των παιδιών εντός του Δημαρχιακού Μεγάρου, με τον Δήμο να έχει λάβει όλα τα μέτρα για την ασφάλειά τους.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως, οι πολίτες του νησιού μπορούν να ανατρέξουν στο πρόγραμμα των Χριστουγέννων για να ενημερωθούν για τις όμορφες εκδηλώσεις στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων.