Έκθεση Τηνιακών Μαρμαρογλυπτών στο Δήμο Δάφνης-Υμηττού

  • Τετάρτη, 5 Δεκεμβρίου, 2018 - 15:48

Η συμμετοχή των Τηνίων μαρμαρογλυπτών στο ΕΤΟΣ ΧΑΛΕΠΑ ήταν επιβεβλημένη, για δύο λόγους: να υπενθυμίσει το τεράστιο έργο και τη σημαντική καλλιτεχνική προσφορά του κορυφαίου Έλληνα γλύπτη, Γιαννούλη Χαλεπά και να τη συνδέσει με το σύγχρονο καλλιτεχνικό γίγνεσθαι και για να επιβεβαιώσει, ότι, η ΤΗΝΙΑΚΗ ΜΑΡΜΑΡΟΤΕΧΝΙΑ, δίκαια εγγράφηκε το 2015, στους καταλόγους της άϋλης πολιτιστικής κληρονομιάς της ανθρωπότητας, της UNESCO, καθώς, οι σημερινοί καλλιτέχνες-μαρμαρογλύπτες αναδεικνύονται άξιοι συνεχιστές και θεματοφύλακες της παράδοσης, παράγοντας πολιτιστικό προϊόν, προσαρμοσμένο στις σύγχρονες απαιτήσεις της εποχής και βασισμένο στην ιερή παρακαταθήκη των προγόνων μας.

Ο Οργανισμός Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Δάφνης-Υμηττού σε συνεργασία με το Πνευματικό Κέντρο Πανόρμου Γιαννούλης Χαλεπάς του Δήμου Τήνου, παρουσιάζουν την έκθεση «Τηνιακοί Μαρμαρογλύπτες » στο Μουσείο Γεωργίου Μπουζιάνη στη Δάφνη (Γεωργίου Μπουζιάνη 27-31), το διάστημα 13 Δεκεμβρίου 2018 έως 13 Ιανουαρίου 2019.

Καλούμε όλους τους φίλους της τέχνης και του πολιτισμού να παραστούν στα εγκαίνια που θα γίνουν τη Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2018 στις 6:00 μ.μ.

Ο Δήμος Τήνου και το Πνευματικό Κέντρο Πανόρμου, ακολουθώντας εξωστρεφή πολιτική στην προβολή του παραγόμενου καλλιτεχνικού έργου, παρουσίασε την έκθεση « Τηνιακοί Μαρμαρογλύπτες» στο Πνευματικό Κέντρο Πανόρμου, στην Πινακοθήκη Κυκλάδων του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης, στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Χίου, στην Πινακοθήκη του Δήμου Ιωαννιτών και θα φιλοξενηθεί και στην Καρύταινα Αρκαδίας.

Στο πλαίσιο της Έκθεσης στο Μουσείο Γ. Μπουζιάνη:

  • Την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2018 στις 6:00 μ.μ., στο Αμφιθέατρο του Μουσείου, θα γίνει η προβολή της ταινίας «Αυτοί που τόλμησαν- Γιαννούλης Χαλεπάς» σε σκηνοθεσία Κώστα Μαχαίρα και παρουσίαση Κώστα Δανούση.

  • Την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2019 στις 6:00 μ.μ., θα στηθεί Εργαστήρι Μαρμαρογλυπτικής στο Μουσείο, με την παρουσία του Ακαδημαϊκού Μανόλη Ι. Κορρέ και στις 8:00 μ.μ. στο Αμφιθέατρο η τεχνοκριτικός και επιμελήτρια εκθέσεων, Ελένη Κυπραίου, θα μιλήσει με θέμα: '' O Ρευστός χρόνος''  στο έργο των Χαλεπά και Μπουζιάνη. 

Φίλιππος Φόρτωμας Εμμανουήλ Σώχος

Πρόεδρος ΟΠΑΔΥ Αντιδήμαρχος Τήνου