Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του Λαογραφικού – Χορευτικού Ομίλου «η σοφία της παράδοσης»

Ήρθαν… Χριστούγεννα στην Αίθουσα Βάτη

Έμπνευση από τον Τουρτούρη, τον χιονάνθρωπο του αγαπημένου συγγραφέα των παιδιών Ευγένιου Τριβιζά άντλησαν το Θεατρικό και Εικαστικό Εργαστήρι του Λαογραφικού – Χορευτικού Ομίλου «η σοφία της παράδοσης», που φόρεσε τα γιορτινά του και υποδέχτηκε χθες τους μικρούς φίλους του στην Αίθουσα Τέχνης «Γιάννη & Ελένης Βάτη».

Μία εβδομάδα μετά την έκθεση του Εργαστηρίου Χειροτεχνίας & Ζαχαροπλαστικής, αλλά και την ομιλία με θέμα «τη σχολική βία και τον εκφοβισμό» στο Ξενοδοχείο Διογένης, ο δραστήριος Όμιλος πραγματοποίησε μία ξεχωριστή χριστουγεννιάτικη εκδήλωση, στο πλαίσιο του εορταστικού πολιτιστικού προγράμματος του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης.

Διαδραστική αφήγηση παραμυθιού

Τα παιδιά του Θεατρικού Εργαστηρίου με υπεύθυνη την κ. Ελένη Βουτσίνου ετοίμασαν και παρουσίασαν δύο παραμύθια που μας έβαλαν πιο πολύ στο κλίμα των Χριστουγέννων. Το κοινό είχε την ευκαιρία να ακούσει την ιστορία της άμυαλης χιονονιφάδας αλλά και «Το μεγάλο ταξίδι του Τουρτούρι», βασισμένο στο ομώνυμο παραμύθι του Ευγένιου Τριβιζά, το οποίο διασκευάστηκε σύμφωνα με τις ανάγκες και τις ανάγκες της ομάδας. Στο Θεατρικό Εργαστήρι του Ομίλου συμμετέχουν συνολικά 36 παιδιά, χωρισμένα σε δύο τμήματα, της Τετάρτης και της Παρασκευής.

Εικαστικές δημιουργίες

Τις αφηγήσεις του Θεατρικού Εργαστηρίου πλαισίωσε με τον δικό του τρόπο το Εικαστικό Εργαστήριο της «σοφίας της παράδοσης». Οι μικροί επισκέπτες της αίθουσας «Βάτη» υπό την καθοδήγηση της Κωνσταντίνας-Μαργαρίτας Τερζή κατασκεύασαν χιονονιφάδες, οι οποίες αποτέλεσαν τα εισιτήρια για το παραμύθι, το οποίο παρουσιάστηκε στη συνέχεια. Οι δημιουργίες αυτές αξιοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια των αφηγήσεων και αμέσως μετά, τα παιδιά έδωσαν «σάρκα και οστά» στον χιονάνθρωπο της ιστορίας, ξεδιπλώνοντας ακόμη περισσότερο τις καλλιτεχνικές ικανότητές τους. Στο Εικαστικό Εργαστήρι λειτουργούν συνολικά τρία τμήματα, ένα παιδικό (6-9 ετών), ένα εφηβικό (11-15 ετών) και ένα ενηλίκων, το οποίο καταπιάνεται με πιο σύνθετες φόρμες και τεχνικές.

Σημειώνεται ότι, στο πλαίσιο της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε επίσης face-painting από την Πέρσα Παύλου.

Το επόμενο ραντεβού της «σοφίας της παράδοσης» με τους φίλους της θα δοθεί στις 27 Δεκεμβρίου στο «Σπίτι του Άη-Βασίλη» στην Ποσειδωνία. Η Ομάδα Καραγκιόζη του Ομίλου μας καλεί να παρακολουθήσουμε τα «Χριστούγεννα του Καραγκιόζη» την τρίτη κατά σειρά παράστασή της με πρωταγωνιστή τον αγαπημένο λαϊκό ήρωα μικρών και μεγάλων.