Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Σύρου – Ερμούπολης κινητοποιεί το ζωγραφικό ταλέντο των μικρών μαθητών

"Μήπως είσαι ο Picasso;"

Τη ζωή και το έργο του Ισπανού ζωγράφου, Πάμπλο Πικάσο, εξερευνούν μαθητές της Γ’ και Δ’ Τάξης Δημοτικών Σχολείων της πρωτεύουσας των Κυκλάδων μέσα από το νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Σύρου – Ερμούπολης με τίτλο «Μήπως είσαι ο Picasso;».

Κατά τη διάρκεια της δράσης, τα παιδιά διαβάζουν, βλέπουν, συζητούν και δημιουργούν. Το πρόγραμμα ξεκινά με μία αναφορά στις ιδιαίτερες ικανότητες και τα χαρίσματα του διάσημου καλλιτέχνη που εκδηλώθηκαν ήδη από την παιδική ηλικία του, χωρίς να γίνονται εύκολα κατανοητά από τους συμμαθητές και τους γονείς του. Το γεγονός αυτό δίνει την ευκαιρία στους συμμετέχοντες μαθητές να εξετάσουν το θέμα της διαφορετικότητας, καθώς και τη σύνδεσή της με την τέχνη. Μετά το θεωρητικό μέρος, τα παιδιά ξεδιπλώνουν το δικό τους ταλέντο, ζωγραφίζοντας και δημιουργώντας κολλάζ.

Εκτός από το συγκεκριμένο πρότζεκτ, στη Βιβλιοθήκη πραγματοποιούνται και δράσεις που σχετίζονται με το θέμα εργασιών και προγραμμάτων δημοτικών σχολείων, τα οποία επισκέπτονται τη δομή.

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις

Τα γιορτινά της θα φορέσει αυτή την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018 η Παιδική Λέσχη Ανάγνωσης για να υποδεχτεί την πιο όμορφη και λαμπερή περίοδο του έτους, όπως μόνο εκείνη ξέρει. Οι υπεύθυνοι της Βιβλιοθήκης, η συντονίστρια της Λέσχης Άννα Ρούσσου και οι μικροί λάτρεις του βιβλίου, φορώντας τα χριστουγεννιάτικα σκουφάκια που θα φτιάξουν, θα διαβάσουν μια χριστουγεννιάτικη ιστορία και θα τραγουδήσουν.

Ωστόσο, οι εκπλήξεις δε σταματούν εδώ, καθώς η Δημοτική Βιβλιοθήκη θα περιμένει ξανά τους φίλους τους την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 16:30 για να τους αναθέσει μία πρωτότυπη αποστολή, την εύρεση των στολιδιών του χριστουγεννιάτικου δέντρου που εξαφανίστηκαν και σύμφωνα με φήμες, βρίσκονται κρυμμένα κάπου στην πόλη. Το Κυνήγι του Κρυμμένου Στολιδιού απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 6-12 ετών, τα οποία καλούνται να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στο τηλ. 22810 88089.

Οι δράσεις της Βιβλιοθήκης πραγματοποιούνται σε συνεργασία με εθελοντές με εξειδικευμένες γνώσεις που βοηθούν τους υπεύθυνους της δομής να κάνουν πράξη τις ιδέες τους, «αγκαλιάζοντας» το αναγνωστικό κοινό και ιδιαιτέρως τα παιδιά του νησιού.