Ένας καλικάντζαρος στην παρέα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Σύρου - Ερμούπολης

Γλυκά αναγνωστικά απογεύματα

Ένας περίεργος και διψασμένος για νέες εμπειρίες καλικάντζαρος επισκέφτηκε την περασμένη Παρασκευή τη φιλόξενη Δημοτική Βιβλιοθήκη Σύρου – Ερμούπολης, «τρυπώνοντας» στην αγκαλιά των μικρών φίλων της που αντάμωσαν με εορταστική διάθεση για να απολαύσουν άλλη μία ιστορία από τα χείλη της κ. Άννας Ρούσσου.

Το χριστουγεννιάτικο ραντεβού της Παιδικής Λέσχης Ανάγνωσης δόθηκε αυτή τη φορά στον χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, όπου παρουσιάζεται η επιτυχημένη έκθεση “Χαρτί και καλαμάρι”. Το χειμωνιάτικο και ατμοσφαιρικό σκηνικό έφερε πιο κοντά παιδιά και ενήλικες που σαν μία μεγάλη παρέα κούρνιασαν στο πάτωμα για να ακούσουν την περιπέτεια ενός σκανταλιάρη καλικάντζαρου που ήθελε τόσο πολύ να γνωρίσει τον τρόπο ζωής των ανθρώπων επάνω στη γη.

Οι μικροί βιβλιόφιλοι έγιναν και οι ίδιοι καλικάντζαροι φορώντας τα πολύχρωμα σκουφάκια τους, που έφτιαξε για τους ίδιους το προσωπικό της Βιβλιοθήκης. Η υπεύθυνη κ. Χαρούλα Σκαβάκη ευχαρίστησε θερμά την Τόνια Βουτσίνου, την Πετρίνα Πετράκη και τον Γιώργο Σταμπουλίδη, που απασχολούνται στη δομή με οχτάμηνη σύμβαση εργασίας, προσφέροντας τις γνώσεις, το κέφι και το μεράκι τους για να γίνει κάνε όνειρο πραγματικότητα.

Την αφήγηση του παραμυθιού «Ένας καλικάντζαρος στην παρέα μας» «έντυσαν» χριστουγεννιάτικα τραγούδια, συνοδεία κιθάρας, τα οποία μικροί και μεγάλοι τραγούδησαν με ένα στόμα μια φωνή, ευχόμενοι οι φετινές γιορτές να είναι όμορφες και γλυκές όπως κάθε αναγνωστική συνάντηση στη Βιβλιοθήκη. Παρούσα στην εκδήλωση ήταν και η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος Μαρίζα Αγγελοπούλου, η οποία αφού συνεχάρη την κ. Ρούσσου και τους υπεύθυνους της δομής για το πολύτιμο έργο τους, ευχήθηκε σε όλους «Καλά Χριστούγεννα».

Οι εορταστικές εκδηλώσεις της Βιβλιοθήκης συνεχίζονται την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου και ώρα 16:30 με το «Κυνήγι Κρυμμένου Στολιδιού», το οποίο απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 6-12 ετών.