Χοροθεατρική παράσταση του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ερμούπολης στο Θέατρο Απόλλων

Πολύχρωμα και συναισθηματικά «Χοροχριστούγεννα»

Με τις αγγελικές φωνές τους, τις εξαιρετικές χορευτικές ικανότητές τους και την αγάπη με την οποία κάθε φορά δίνουν σάρκα και οστά στις ιδέες των εμπνευσμένων δασκάλων τους, οι μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ερμούπολης «έντυσαν» άλλη μία χριστουγεννιάτικη γιορτή τους, που γέμισε το Θέατρο Απόλλων με χρώματα, μελωδίες και συναισθήματα.

Η χοροθεατρική παράσταση «Χοροχριστούγεννα», καρπός αγαστούς συνεργασίας μεταξύ των εκπαιδευτικών του σχολείου αποτέλεσε την τέταρτη κατά σειρά εορταστική εκδήλωση του 1ου Δημοτικού στο ιστορικό Θέατρο Απόλλων, ένα εμβληματικό μνημείο που εμπνέει τα παιδιά και τα βοηθά να έρθουν σε επαφή με τον σπουδαίο πολιτισμό του νησιού μας.

Μία γιορτή αφιερωμένη στα παιδιά

Στον χαιρετισμό του, ο Διευθυντής του σχολείου, Χρήστος Βλαχόπουλος σημείωσε ότι η φετινή γιορτή, που διοργάνωσε ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων, ήταν αφιερωμένη στα παιδιά που έχουν ανάγκη να εκφράζονται, να παίζουν, να χαίρονται και να αποζητούν την επικοινωνία.

«Το χρώμα, η κίνηση, ο ήχος, η εικόνα, η τέχνη γενικότερα συμβάλλουν σε αυτόν τον σκοπό. Σήμερα όλοι στην κοινωνία έχουμε γίνει καταναλωτικοί και κοιτάμε πώς θα βελτιώσουμε τη ζωή μας με υλικά αγαθά. Θέλουμε να πάρουμε όσα περισσότερα μπορούμε και να δώσουμε στα παιδιά μας τα πάντα γιατί τα λατρεύουμε. Αλλά ξεχνάμε ότι αυτό που πραγματικά θέλουν οι άνθρωποι και ειδικότερα τα παιδιά όλου του κόσμου είναι η αγάπη και η φροντίδα. Θέλουν την παρουσία μας, να τα ακούμε πραγματικά και να τα σεβόμαστε. Ας έρθουμε πιο κοντά στα παιδιά, αφιερώνοντας λίγο περισσότερα χρόνο, δημιουργώντας μία ασπίδα προστασίας από οποιαδήποτε θέση κι αν κατέχουμε, κεντρική εξουσία, τοπική αυτοδιοίκηση, σχολείο, οικογένεια», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Βλαχόπουλος τόνισε ότι ανάμεσα στις λέξεις που χαρακτηρίζουν το 1ο Δημοτικό είναι και η συνεργασία μεταξύ όλων των εκπαιδευτικών, χάρη στην οποία το αποτέλεσμα είναι ωφέλιμο για όλους. Με την ευκαιρία των Χριστουγέννων, ο Διευθυντής ευχήθηκε το χαρμόσυνο μήνυμα της γέννησης του χριστού να γεννήσει τις ψυχές μας με καλοσύνη και φως για ένα καλύτερο αύριο και έναν κόσμο πιο δίκαιο και ανθρώπινο.

Θερμά συγχαρητήρια στους δραστήριους και εμπνευσμένους εκπαιδευτικούς

Το κοινό καλωσόρισε με τη σειρά της, η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων, Λίλη Αγγελοπούλου, απευθύνοντας θερμές ευχαριστίες τόσο στους εκπαιδευτικούς οι οποίοι κάθε φορά μεγαλουργούν και παρουσιάζουν μία εκδήλωση που ξεπερνά τις προσδοκίες όλων και αγγίζει την τελειότητα, όσο και στον Δήμο Σύρου – Ερμούπολης για την παραχώρηση του θεάτρου Απόλλων.

Σημειώνεται ότι, η παράσταση, την οποία παρακολούθησαν μεταξύ άλλων η δημοτική σύμβουλος Μαρίζα Αγγελοπούλου και η υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων, Χρυσάννα Διαμαντή, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του χριστουγεννιάτικου προγράμματος της Σύρου.