Έκθεση και απονομή αναμνηστικών στους συμμετέχοντες του 3ου Παιδικού Εικαστικού Εργαστηρίου

Ευχές για τη συνέχισή του

  • Δευτέρα, 24 Δεκεμβρίου, 2018 - 06:15

Τα έργα που δημιούργησαν τους τελευταίους τρεις μήνες, στο πλευρό σπουδαίων εικαστικών οι οποίοι ζουν και δραστηριοποιούνται στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων, παρουσίασαν με χαρά και υπερηφάνεια οι συμμετέχοντες στο 3ο Παιδικό Εικαστικό Εργαστήριο του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης.

Τα εγκαίνια της έκθεσης με τους «καρπούς» των φετινών μαθημάτων πραγματοποιήθηκαν στην Αίθουσα Τέχνης «Γιάννη & Ελένης Βάτη».

Η Αντιδήμαρχος Θωμαή Μενδρινού συνεχάρη τόσο τους μικρούς καλλιτέχνες της Σύρου (8-14 ετών) που για μία ακόμη φορά ξεδίπλωσαν το ταλέντο τους, όσο και τους αξιόλογους εικαστικούς και παιδαγωγούς, Δανάη Κοκκίνου, Αργυρώ Διαμαντάκη, Σοφία Εμμανουήλ, κα Eileen Botsford-Βελισσαροπούλου και Χρυσάνθη Ζαράρη για την εθελοντική προσφορά τους.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες απηύθυνε επίσης στους εικαστικούς Ραφαέλα Πασσά και Γιάννη Δανέλη, που πέρα των εικαστικών τους γνώσεων και δημιουργιών, προσέφεραν σημαντική στήριξη στην προετοιμασία και την οργάνωση του εργαστηρίου.

Ενίσχυση της αυτοπεποίθησης και της κριτικής σκέψης των παιδιών

Όπως τόνισε, το Παιδικό Εικαστικό Εργαστήριο, που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία για τρίτη συνεχή χρονιά, αναμφισβήτητα συμβάλλει στην συναισθηματική και ψυχική ανάπτυξη των παιδιών, καθώς τα βοηθά να γίνουν πιο παραστατικά, τονώνει την αυτοπεποίθησή τους και δημιουργεί μονοπάτια προς την κριτική σκέψη και την αισθητική, μέσω της συνεργασίας και της επικοινωνίας τόσο με τους εκπαιδευτές τους όσο και με τους υπόλοιπους συμμετέχοντες. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο και το γεγονός ότι η Ελληνική Ψυχολογία ασχολείται με την ανάλυση της παιδικής ζωγραφικής, αποκομίζοντας πολύτιμες πληροφορίες για τον αντίκτυπο της καθημερινότητας και των πράξεων των μεγάλων στον εσωτερικό κόσμο των παιδιών.

Καταλήγοντας, η κ. Μενδρινού ευχήθηκε το Παιδικό Εικαστικό Εργαστήρι να συνεχίσει για πολλά ακόμη χρόνια προς όφελος των παιδιών. Αξίζει να σημειωθεί, πως κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης απονεμήθηκαν αναμνηστικά σε όλα τα παιδιά που εγγράφηκαν στο εργαστήρι.

Η έκθεση λειτουργεί από Τρίτη έως Σάββατο (11:00-13:00 & 18:00-20:00) και θα ολοκληρωθεί στις 29 Δεκεμβρίου 2018. Σημειώνεται ότι, στις 25 και 26/12 θα παραμείνει κλειστή.

Μετά τη λήξη της έκθεσης, οι δημιουργίες των παιδιών θα παραδοθούν στους γονείς τους.