Οι «κυνηγοί» της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Σύρου – Ερμούπολης έφεραν εις πέρας την αποστολή τους

Ξετρύπωσαν τα στολίδια και στόλισαν το δέντρο τους

Στα στενά της πόλης ξεχύθηκαν οι μικροί φίλοι της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Σύρου - Ερμούπολης, αναζητώντας τα στολίδια του χριστουγεννιάτικου δέντρου της, που χάθηκαν και σκορπίστηκαν σε πολλές και διαφορετικές γωνιές του ιστορικού κέντρου.

Περισσότερα από 40 παιδιά του νησιού συμμετείχαν με ενθουσιασμό, θέρμη και διάθεση εξερευνητή στο «Κυνήγι του κρυμμένου… στολιδιού» που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής.

Το μεγάλο και φουντωτό δέντρο της Βιβλιοθήκης περίμενε τις έξι ομάδες των λιλιπούτειων «ντετέκτιβ» να συλλέξουν και να του φέρουν τα στολίδια του, ώστε να λάμψει και να πλημμυρίσει με συναισθήματα χαράς και ελπίδας τους επισκέπτες της δομής.

Οι «Χιονονιφάδες», οι «Μπάλες», τα «Αστέρια», οι «Τάρανδοι», τα «Δέντρα» και οι «Καμπάνες» εκτέλεσαν με επιτυχία την αποστολή τους και σαν άλλοι μάγοι με τα δώρα, επέστρεψαν με τις γεμάτες κούτες στα χέρια τους για να αναλάβουν τη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση της δομής. Οι ευφάνταστοι γρίφοι οδήγησαν τις ομάδες στο Χριστουγεννιάτικο Δέντρο στην πλατεία Μιαούλη, στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Ερμούπολης, στο Θέατρο Απόλλων, στο φωτισμένο καραβάκι της παραλίας, καθώς και στους χώρους της Παιδικής και Δημοτικής Βιβλιοθήκης.

Συλλογική επιτυχία

Η δράση, που συντόνισε η υπεύθυνη της Βιβλιοθήκης, Χαρούλα Σκαβάκη οργανώθηκε με την πολύτιμη συμβολή του προσωπικού (Γιώργου Σταμπουλίδη, Τόνιας Βουτσίνου, Πετρίνας Πετράκη) και υποστηρίχτηκε από μία μεγάλη ομάδα εθελοντριών που παρείχαν τη βοήθειά τους ώστε το Κυνήγι να διεξαχθεί με αρτιότητα και ασφάλεια. Η Ευγενία Σαγκινέτου, η Ελπίδα Ρηγούτσου, η Ροζαλία Περρή, η Ευαγγελία Φρέρη, η Άννα Βαρθαλίτου, η Αγγελική Πρίντεζη, η Λίτσα Μεντάκη, η Αγνή Ρούσσου, η Ελένη Ράπτη και η Μαρία Δαλέζιου κατηύθυναν τα παιδιά λειτουργώντας επικουρικά στη λύση του μυστηρίου.

Τους μικρούς «κυνηγούς» συνεχάρη με τη σειρά της η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος Βιβλιοθηκών, Μαρίζα Αγγελοπούλου, η οποία απένειμε έπαινε σε όλους τους συμμετέχοντες. Μικροί και μεγάλοι αντάλλαξαν ευχές και ανανέωσαν το ραντεβού τους στο αγαπημένο τους στέκι, που τους περιμένει για να ζήσουν νέες αναγνωστικές και όχι μόνο περιπέτειες.