Η ΚΔΕΠΠΑΜ αγκάλιασε κάθε δημιουργική τάση της Μυκονιάτικης κοινωνίας και το 2018

Δίπλα στον πολίτη όλο τον χρόνο

Παρουσία του Δημάρχου Μυκόνου, Κωνσταντίνου Κουκά πραγματοποιήθηκε η κοπή της παραδοσιακής βασιλόπιτας της Δημοτικής Επιχείρησης Περιβάλλοντος Παιδείας και Ανάπτυξης του νησιού, η οποία συνεχίζει δυναμικά το κοινωφελές έργο της, τριάντα και πλέον χρόνια.

Βασικοί σκοποί της ΚΔΕΠΠΑΜ είναι η υποστήριξη της τοπικής δημιουργικότητας, η παρέμβαση σε χώρους της παιδείας, του περιβάλλοντος και σε σημαντικούς πολιτιστικούς χώρους, καθώς και η συμμετοχή στην προβολή της τοπικής κουλτούρας, σε συνεργασία με σχολικές κοινότητες,  φορείς και συλλόγους της Μυκόνου.

Συντήρηση και ανακαίνιση των αιθουσών της

Κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες για την ανακαίνιση των κτιρίων που και έχει της έδρα της η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Μυκόνου, στο  ιστορικό κτιριακό συγκρότημα (Ζερβουδάκη – Ιγγλέση), επί της οδού Μ. Ανδρόνικου, Καλογερά και Παναχράντου. Δύο άνετες μεσοαστικές κατοικίες, οι οποίες κληροδοτήθηκαν το 1952 στον Δήμο Μυκονίων.

Επιπλέον, ανακαινίστηκε η Κεντρική Αίθουσα της ΚΔΕΠΠΑΜ, καθώς κρίθηκε απαραίτητη η αλλαγή όλων των εξωτερικών κουφωμάτων και των κλιματιστικών. Η διοίκηση προμηθεύτηκε καινούριο προτζέκτορα και άλλαξε όλο των φωτισμό της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων, χωρητικότητας 150 ατόμων,  τοποθετώντας  επίσης καινούργιες  κουρτίνες και αυλαία. Ενισχύθηκε επίσης ο φωτισμός και ο ήχος, δεδομένου ότι, κάθε χρόνο πραγματοποιούνται παραστάσεις της Θεατρικής Ομάδας Μυκόνου και άλλων θιάσων από την Ελλάδα και το εξωτερικό οι οποίοι δηλώνουν ενδιαφέρον.

Πλούσιο και ουσιαστικό έργο

Καθ’ όλη τη διάρκεια του 2018, διοργανώθηκαν διαλέξεις, ημερίδες, επιστημονικά και ιατρικά συνέδρια, κινηματογραφικές προβολές, παρουσιάσεις βιβλίων .

Ανανεώθηκαν οι δυο Δημοτικές Πινακοθήκες τόσο εσωτερικά, όσο και εξωτερικά καθώς φιλοξενούνται σε αυτές εικαστικές  εκθέσεις με έργα μεγάλων Ελλήνων και ξένων  καλλιτεχνών.

Ανακατασκευάστηκε η Αίθουσα Συριώτη επί της οδού Μελετοπούλου, η οποία είχε παραχωρηθεί στο Δήμο Μυκονίων από το Στέφανο Συριώτη το 1984 και παρέμενε ερείπιο μέχρι πρόσφατα. Η συγκεκριμένη αίθουσα, χρησιμοποιείται πλέον ως ένας επιπλέον χώρος Έκθεσης Τέχνης με μεγάλη επιτυχία. 

Στις δραστηριότητες της ΚΔΕΠΠΑΜ συγκαταλέγονται επίσης ειδικές εκδόσεις που προβάλλουν τον πολιτισμό και την λαογραφία του τόπου. Αξιοσημείωτη, είναι η επίτομη έκδοση από μελέτες ερευνητών του Ινστιτούτου Ιστορικών Ερευνών, μια νέα διεισδυτική ματιά στην ιστορία του νησιού μας. Κατά τους χειμερινούς μήνες λειτουργούν εικαστικά εργαστήρια ώστε να μπορέσουν να καλλιεργήσουν αλλά και να γεμίσουν τον ελεύθερο χρόνο τους οι κάτοικοι της Μυκόνου, (ψηφιδωτό, ζωγραφική, αγιογραφία, φωτογραφία, ομάδες χορού και θεάτρου, καθώς επίσης ζωγραφική για παιδιά, θεατρική παιδεία για ανήλικους κ.α.).

Στην ανακαινισμένη Κεντρική Αίθουσα του Οργανισμού, προβάλλονται περιβαλλοντικά προγράμματα για την ευαισθητοποίηση των κατοίκων και των μαθητών γύρω από τη σωστή διαχείριση του νερού, τη μόλυνση του περιβάλλοντος, την προστασία του θαλάσσιου οικοσυστήματος, την ανακύκλωση συσκευασιών, αλλά και τη μείωση της πλαστικής σακούλας, τονίζοντας τις επιπτώσεις της στο περιβάλλον, σε συνεργασία με επίσημους  περιβαλλοντολογικούς φορείς.

Ο Δήμαρχος Μυκόνου ευχήθηκε στην πρόεδρο Ανδριανή Κουφού, στο διοικητικό προσωπικό, στα μέλη και τους φίλους, καλή χρονιά και δύναμη στη συνέχιση του τόσο ουσιαστικού έργου που παράγουν, τονίζοντας ότι η δημοτική αρχή στέκεται δίπλα, στηρίζει, χρηματοδοτεί και επιδιώκει το καλύτερο αποτέλεσμα προς όφελος των πολιτών  της Μυκόνου.

Ετικέτες: