Βράβευση του Μητροπολίτη Σύρου από το Διεθνές Θερινό Πανεπιστήμιο

  • Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου, 2019 - 13:40

Το Τμήμα Επιστημών Αγωγής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων τίμησε απόψε, μεταξύ άλλων, τον Σεβασμιώτατο κ. Δωρόθεο Β' για  την προσφορά του ιδίου και της Ιεράς Μητροπόλεως στη διεξαγωγή του 4ου Διεθνούς Θερινού Πανεπιστημίου στην Ερμούπολη, τον Ιούλιο του 2018, σε Εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο του Μουσείου της Ακρόπολης, με την παρουσία του Εξοχωτάτου Προέδρου της Δημοκρατίας Κυρίου Προκόπιου Παυλόπουλου.

Στην ευχαριστήρια προσλαλιά του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ ευχαρίστησε τον Εξοχώτατο Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τα καλά του λόγια για τη Σύρο, τους ομιλητές για τις σημαντικές τοποθετήσεις τους και την Ακαδημαϊκή Διευθύντρια του Προγράμματος κα Νικολέττα Τσιτσανούδη-Μαλλίδη για την  επιλογή της Ερμούπολης, ως έδρας διεξαγωγής του 5ου Διεθνούς Θερινού Πανεπιστημίου, με θέμα  "Η γλώσσα του άλλου-η ηθική της ετερότητας"  το οποίο θα είναι αφιερωμένο στη μνήμη του εναερίτη Τεχνικού της ΔΕΗ Γιάννη Βαμβακάρη, ο οποίος βρήκε τραγικό θάνατο εν ώρα καθήκοντος και υπήρξε φοιτητής του Θερινού Πανεπιστημίου.

Σημειώνεται ότι μεταξύ των βραβευθέντων ήταν και ο Δήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης κ. Γεώργιος Μαραγκός.Στην Εκδήλωση χαιρετισμό απηύθυναν ο Πρύτανις του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Τριαντάφυλλος Αλμπάνης και η Πρόεδρος του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου κα Κατερίνα Πλακίτση, και ομίλησαν η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Ρίο ντε Τζανέιρο κα Fernanda Lemos de Lima, ο Λέκτορας του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ κ. Νικόλαος Πρεβελάκης, ο ηθοποιός κ. Γιώργος Κιμούλης, η Δημοσιογράφος- Διευθύντρια της "Κοινής Γνώμης" κα Τέτα Βαρλάμη και ο Υπεύθυνος των Εκδόσεων Gutemberg κ. Γιάννης Μαμάης.