Συνάντηση με τους παρουσιαστές και τους εκπροσώπους των ομάδων του Συριανού Καρναβαλιού «Γεώργιος Σουρής» 2019

Ομοψυχία για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα

Με χαμόγελα και σύμπνοια προχωρούν οι προετοιμασίες για τις καρναβαλικές εκδηλώσεις στο νησί της Σύρου, η επιτυχία των οποίων οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην αθρόα συμμετοχή του κοινού, που δεν περιορίζεται μόνο στο ρόλο του θεατή, αλλά αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της προσπάθειας για τη διατήρηση, εξέλιξη και ευρεία προβολή τους.

Στο πλαίσιο της συνάντησής της με τους εκπροσώπους των καρναβαλικών ομάδων, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Θωμαή Μενδρινού ευχαρίστησε θερμά όλα τα μέλη που αποτελούν κάθε χρόνο την «ψυχή» του Συριανού Καρναβαλιού «Γεώργιος Σουρής», συμβάλλοντας σημαντικά στην ομαλή διεξαγωγή του θεσμού και κατ’ επέκταση στη διασκέδαση κατοίκων και επισκεπτών.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες απηύθυνε στους παρουσιαστές του Καρναβαλιού, Μαριάννα Βακονδίου και Γιώργο Ρούσσο, οι οποίοι έχουν αποδείξει ότι μπορούν να αντεπεξέλθουν επάξια στις απαιτήσεις μιας μεγάλης και απαιτητικής διοργάνωσης, χωρίς τη συνδρομή αναγνωρίσιμων – διακοσμητικών παραγόντων. «Δεν χρειαζόμαστε παρουσιαστές – γλάστρες και δεν θα πρέπει να θεωρούμε τους δικούς μας ανθρώπους δεδομένους. Η Μαριάννα και ο Γιώργος τα καταφέρνουν εξαιρετικά και δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους», δήλωσε η αρμόδια Αντιδήμαρχος στην «Κοινή Γνώμη».

Προσπάθειες επαναφοράς της Επιτροπής Καρναβαλιού

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχιακό Μέγαρο, μεταξύ άλλων, δόθηκαν οδηγίες για την ασφαλή μεταφορά και μετακίνηση των καρναβαλικών αρμάτων, που φέτος φυλάσσονται και πάλι σε χώρο του Ναυπηγείου Σύρου, ενώ τέθηκε επίσης το ζήτημα επαναδημιουργίας της Επιτροπής Καρναβαλιού, η οποία θα λειτουργήσει συνεπικουρικά για την προετοιμασία της επόμενης κιόλας διοργάνωσης.

«Η Επιτροπή θα δουλεύει όλο το χρόνο για να βοηθήσει και το Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου, που σχεδιάζει και στήνει το πρόγραμμα του Καρναβαλιού από το τέλος Αυγούστου», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Μενδρινού, ζητώντας μάλιστα από μέλη των καρναβαλικών ομάδων που επιθυμούν να συμμετέχουν, να δηλώσουν εγκαίρως το ενδιαφέρον τους.  

Τέλος, η κ. Μενδρινού ευχαρίστησε και πάλι τους εκπροσώπους των ομάδων για το υπέροχο κλίμα και τη συνεργασία, που είναι σίγουρο ότι θα επιφέρουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Αξίζει να σημειωθεί πως, εκτός από τις τοπικές ομάδες, στο Συριανό Καρναβάλι «Γεώργιος Σουρής» 2019 θα συμμετέχουν επίσης η -αδελφοποιημένη με την Άνω Σύρο- πόλη Grillon της Γαλλίας και η καρναβαλική ομάδα του «Χορευτικού τμήματος της Δημοτικής Ενότητας Αυλώνα – Δήμου Ωρωπού».