Η χαμένη χαλβαδόπιτα της Παιδικής Βιβλιοθήκης βρέθηκε και έγινε μια χαψιά

Το πιο γευστικό παιχνίδι αναζήτησης

Η όστια, το θυμαρίσιο μέλι, το ασπράδι αυγών και τα αμύγδαλα ήταν τα τέσσερα κρυμμένα στοιχεία που κλήθηκαν να βρουν και να ενώσουν οι μικροί κυνηγοί της Παιδικής Βιβλιοθήκης Σύρου – Ερμούπολης, προκειμένου να οδηγηθούν στην χαμένη χαλβαδόπιτα.

Παρατηρητικότητα, συνδυαστική δεξιοτεχνία και ευκολία στο ξεκλείδωμα λουκέτων με τριψήφιο κωδικό ήταν τα ζητούμενα για την επίλυση των πρωτότυπων γρίφων στο πλαίσιο της διασκεδαστικής δράσης που ξεκίνησε την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου και ολοκληρώνεται σήμερα το απόγευμα.

Ομάδες παιδιών, ηλικίας 8-12 ετών τρύπωσαν στο escape room της Παιδικής Βιβλιοθήκης κι αφού πέρασαν με επιτυχία όλες τις δοκιμασίες, υπό τους ήχους σύγχρονων καρναβαλικών τραγουδιών, «απέδρασαν», κρατώντας από ένα χαλβαδοπιτάκι στο χέρι. Το κλειδί για την επιτυχία αυτής της αποστολής ήταν η συνεργασία μεταξύ των συμμετεχόντων, οι οποίοι έγιναν μία γροθιά για να ανοίξουν την σφραγισμένη πόρτα, να «ξεθάψουν» στοιχεία από μεγάλα διάφανα κουτιά και βιβλία αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων, να μετατρέψουν τους αριθμούς σε γράμματα της αλφαβήτου, αλλά και να βρουν το μυστικό πέρασμα πίσω από το τελικό στοιχείο που σύμφωνα με τον γρίφο «έχουμε τραγουδήσει, έχουμε ζωγραφίσει και μας έχει κουτσουλίσει».

Οι Κυνηγοί αποζημιώθηκαν και γλυκάθηκαν

«Το Κυνήγι της Χαμένης Χαλβαδόπιτας» σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από το προσωπικό της Δημοτικής Βιβλιοθήκης που για μία ακόμη φορά απέδειξε ότι έχει όρεξη, φαντασία και αστείρευτη δημιουργικότητα. Τα παιδιά που έλαβαν μέρος στη δράση, διασκέδασαν με την ψυχή τους, γλυκάθηκαν με τα εύρετρα (χαλβαδοπιτάκια) και παρέλαβαν έπαινο για τη συμμετοχή τους. Η πλειοψηφία εξ’ αυτών ζήτησαν από την υπεύθυνη της δομής κ. Χαρούλα Σκαβάκη νέο γύρο με περισσότερους γρίφους και ίσως δυσκολότερους, καθώς σχεδόν όλες οι ομάδες έφτασαν στη λύση πολύ νωρίτερα από τα 45 λεπτά, που ήταν ο εκτιμώμενος χρόνος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, καλώς εχόντων των πραγμάτων, το παιχνίδι θα επιστρέψει στο χώρο της Παιδικής Βιβλιοθήκης για νέες περιπέτειες, τον προσεχή Απρίλιο.