Παρουσίαση των ομάδων, που θα συμμετέχουν στο Συριανό Καρναβάλι “Γεώργιος Σουρής” 2019

“Η ψυχή του Συριανού Καρναβαλιού είστε εσείς”

  • Δευτέρα, 4 Μαρτίου, 2019 - 06:16

Παρουσιάστηκαν επίσημα οι ομάδες, παιδικές και ενηλίκων, που θα συμμετέχουν στο Συριανό Καρναβάλι “Γεώργιος Σουρής” 2019.

Το κέφι και η καρναβαλική διάθεση έχει ήδη αρχίσει να μονοπωλεί το ενδιαφέρον στο νησί της Σύρου τις τελευταίες ημέρες, τόσο με την επίσημη παρουσίαση και “μίνι” παρέλαση των καρναβαλικών ομάδων στο κέντρο της Ερμούπολης το Σάββατο, 2 Μαρτίου, όσο και με την τελετή λήξης, για το 5ο Κυνήγι Κρυμμένου Λουκουμιού, που πραγματοποιήθηκε στο Θέατρο Απόλλων, την Παρασκευή, 1η Μαρτίου.

Το απόγευμα του Σαββάτου, οι 19 καρναβαλικές ομάδες, βρέθηκαν στο Δημαρχιακό Μέγαρο της Ερμούπολης, όπου τελέστηκε η παρουσίαση των ομάδων από τους παρουσιαστές του Συριανού Καρναβαλιού, Γιώργο Ρούσσο και Μαριάννα Βακονδίου, ενώ παρούσα ήταν και η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, κ. Θωμαή Μενδρινού, η οποία ευχαρίστησε από καρδιάς τους συμμετέχοντες στο καρναβάλι.

Όπως είπε συγκεκριμένα, “η ψυχή του Συριανού Καρναβαλιού “Γεώργιος Σουρής” είστε εσείς, μικροί και μεγάλοι και σας ευχαριστούμε θερμά, που για άλλη μία χρονιά, δίνετε τον παλμό”, ενώ ευχαρίστησε τους παρουσιαστές “για τη μοναδική παρουσίαση”, όπως επίσης και τους “πολύτιμους συνεργάτες μου στο τμήμα πολιτισμού”, οι οποίοι συμβάλουν, προκειμένου το καρναβάλι της Σύρου, να αποτελεί μία πανελληνίως διακεκριμένη διοργάνωση.

Όπως κάθε χρόνο, μέρος λαμβάνουν, πέραν των Συριανών ομάδων και ομάδες από άλλα μέρη της Ελλάδας. Φέτος, στο Συριανό Καρναβάλι συμμετέχουν, το Γυμνάσιο Τήνου, με την παιδική ομάδα “ΕΡΓΑΤΟΖΟΜΠΙ”, αλλά και οι χορευτές της Δημοτικής Κοινότητας του Δήμου Ωρωπού, με την ομάδα “Τα μωρά του Αυλώνα”. Επίσης, φέτος η Άνω Σύρος τιμά, στο πλαίσιο του Συριανού Καρναβαλιού και την 25ετή αδελφοποίησή της, με την πόλη Grillon της Γαλλίας.

Αμέσως μετά την παρουσίαση, οι καρναβαλιστές, συνοδευόμενοι από τα κρουστά της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, ξεχύθηκαν στους δρόμους του κέντρου της πόλης, σε ένα “σεργιάνι”, χορεύοντας και προσκαλώντας τον κόσμο να συμμετέχει στη μεγάλη αυτή γιορτή, που ονομάζεται Συριανό Καρναβάλι “Γεώργιος Σουρής”.