Έντεκα παιδικές και εφηβικές χορευτικές ομάδες από όλη την Ελλάδα θα «συριανοπατήσουν» στις αρχές του επόμενου μήνα

Ένα τετραήμερο γεμάτο τραγούδι και χορό

  • Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2019 - 06:15

Λιγότερο από δέκα ημέρες απέμειναν για το 2ο Φεστιβάλ παραδοσιακών χορών «συριανοπατῶ» και ο Λαογραφικός – Χορευτικός Όμιλος «η σοφία της παράδοσης» ανυπομονεί να συναντήσει τις 11 παιδικές και εφηβικές χορευτικές ομάδες που έρχονται ​από πολλές περιοχές της Ελλάδας στην πανέμορφη Σύρο για να παρουσιάσουν παρέα ένα πλούσιο μουσικοχορευτικό πρόγραμμα.

Το 2ο «συριανοπατῶ» συνδιοργανώνεται με τον Δήμο Σύρου – Ερμούπολης και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και αποτελεί το πρώτο φεστιβάλ που θα διεξαχθεί στο πλαίσιο του προγράμματος «Σύρος – Πολιτισμός 2019».

Παρουσιάσεις χορευτικών τμημάτων

Στο χορευτικό μέρος της μεγάλης αυτής διοργάνωσης που θα διεξαχθεί από 2 έως 5 Μαΐου συμμετέχουν τμήματα από 12 συνολικά ομίλους και ομάδες.

Την Παρασκευή 3 Μαΐου το κοινό θα υποδεχτεί στην Πλατεία Μιαούλη τον Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων του 6ου Δημοτικού Σχολείου Κερατσινίου, τον Λαογραφικό - Χορευτικό Όμιλο "η σοφία της παράδοσης", τον Χορευτικό Λαογραφικό Όμιλο Καρδίτσας "Καλλίχορος", τη Χορευτική Ομάδα Μυκόνου "Μαντώ", τον Όμιλο Λαϊκής Παράδοσης Μεγάρων "Αλκάθους και Καρία", τον Χορευτικό Όμιλο Τρίπολης και τον Λαογραφικό Όμιλο Μαρκοπούλου - Πόρτο Ράφτη "Μυρρινούς".

Εξίσου πλούσιο είναι το πρόγραμμα της επόμενης ημέρας, το οποίο περιλαμβάνει χορούς από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πορταριάς Χαλκιδικής "Άγιος Αθανάσιος", τον Λαογραφικό Όμιλο Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου, τον Όμιλο Λαϊκής Παράδοσης Μεγάρων "Αλκάθους και Καρία", τον Μορφωτικό Πολιτιστικό Σύλλογο Αγκαιριάς Πάρου, τη Χορευτική Ομάδα Ερμιόνης, τον Εξωραϊστικό Πολιτιστικό Αγίου Μηνά Κερατσινίου και τον Λαογραφικό - Χορευτικό Όμιλος "η σοφία της παράδοσης».

Παράλληλες εκδηλώσεις

Εκθέσεις, ξεναγήσεις, σεμινάρια, γλέντια, τραγούδι και χορός έρχονται να γεμίσουν τις μέρες του 2ου «συριανοπατῶ». Κατά τη διάρκεια της τετραήμερης διοργάνωσης θα πραγματοποιηθεί σεμινάριο παραδοσιακής μουσικής με τους: Κατερίνα Παπαδοπούλου, Κυριάκο Γκουβέντα, Βασίλη Σμάνη στο χώρο της «σοφίας της παράδοσης» (έναντι ΙΚΑ), έκθεση εικαστικών και δράση anti-bulling στην Παιδική Βιβλιοθήκη Σύρου – Ερμούπολης, σεμινάριο παραδοσιακών χορών Κρήτης και Μυκόνου στο Πνευματικό Κέντρο Ερμούπολης καθώς και συναυλία παραδοσιακής μουσικής στο Θέατρο Απόλλων, με την οποία θα «πέσει» η αυλαία του φετινού φεστιβάλ.