Το Syros Summer Beer Festival φιλοδοξεί να μας «μεθύσει» και να γίνει θεσμός

Ένα φεστιβάλ… να το πιεις απ’ το μπουκάλι

Ένα νέο φεστιβάλ έρχεται φέτος στο νησί της Σύρου για να μας ανεβάσει και να μας «μεθύσει» με την ενέργεια και το κέφι του, διεκδικώντας μία μόνιμη θέση ανάμεσα στις μεγάλες διοργανώσεις του προγράμματος «Σύρος – Πολιτισμός».

Ξανθιές, Μελαχρινές, Κοκκινωπές, πραγματικά δεν μπορεί να ξεχωρίσει κανείς, αν είναι Γοργόνες του Αιγαίου ή νησιώτισσες Νεράιδες των παραμυθιών. Το «σώμα» τους είναι Θεϊκό, το «χρώμα» τους λουσμένο από τις ανταύγειες του Ήλιου, από χρυσοκίτρινο έως πορφυρό και από σκούρο κόκκινο της δύσης έως και μαύρο της νύχτας. Το «άρωμα» και η «γεύση» τους από βότανα, φρούτα και δημητριακά, εγκλωβισμένα μέσα σε φιάλες και βαρέλια, ξεχύνονται με το πρώτο σερβίρισμα για να τέρψουν τις αισθήσεις μας.

Δεκάδες μπύρες Ελληνικής Μικροζυθοποιίας και άλλες τόσες από την Παγκόσμια αγορά θα έχουν την ευκαιρία να γευτούν όσοι θα βρίσκονται στον ατμοσφαιρικό χώρο της Έπαυλης Τσιροπινά, στην Ποσειδωνία. Παγωμένες μπύρες, υπέροχοι μπυρομεζέδες, αλλά και ζωντανή μουσική από καταξιωμένους Έλληνες καλλιτέχνες αποτελούν τα κύρια συστατικά του «Syros Summer Beer Festival», που θα διεξαχθεί από 19 έως 21 Ιουλίου 2019.

Το πιο «δροσιστικό» tour ξεκινάει από την πρωτεύουσα των Κυκλάδων

Το Φεστιβάλ φέρει την υπογραφή της εταιρείας «Alcobrau», η οποία από το 2000, ασχολείται με τη διοργάνωση μεγάλων events και μουσικών εκδηλώσεων. Το μακροβιότερο εξ’ αυτών είναι το Athens Beer Festival, που φέτος συμπληρώνει 19 χρόνια ύπαρξης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, η Γιορτή Μπύρας «ταξιδεύει» για πρώτη φορά στα ελληνικά νησιά, κάνοντας την αρχή με την πρωτεύουσα των Κυκλάδων. Σύμφωνα με δηλώσεις του διοργανωτή Κωνσταντίνου Τσάμη στην «Κοινή Γνώμη», η επιλογή της Σύρου δεν ήταν τυχαία, καθώς η κουλτούρα και η μεγάλη ιστορία του νησιού στη διοργάνωση σημαντικών φεστιβάλ, που αγκαλιάζονται θερμά και αντέχουν στον χρόνο, αποτέλεσε για τους υπεύθυνους ένα ισχυρό κίνητρο.

«Επιθυμία μας είναι το «Syros Summer Beer Festival» να καταστεί θεσμός», ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι μετά την πρώτη δοκιμαστική διοργάνωσή του, η ομάδα σκοπεύει να κάνει πολλά περισσότερα πράγματα και να φέρει στο νησί πολύ μεγαλύτερα ονόματα τόσο από την Ελλάδα, όσο και από το εξωτερικό.

Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει φέτος τους: Λεωνίδα Μπαλάφα (19/7), DK and The Band, Λάκη Παπαδόπουλο, Βαγγέλη Γερμανό (20/7) και Mr Bachata & the Los Mafiozos (21/7). Οι συναυλίες θα ξεκινούν κάθε βράδυ στις 22:00.

Η εκδήλωση θα είναι κατ' εξοχήν αφιερωμένη στην Ελληνική μικροζυθοποιία η οποία τα τελευταία χρόνια ανθεί στη χώρα μας. Βεβαίως στο Beer Bar της διοργάνωσης θα υπάρχει και μια μεγάλη ποικιλία από εισαγόμενες μπίρες, τις οποίες το κοινό θα δοκιμάσει για πρώτη φορά.

«Παιδί» μίας διαχρονικά επιτυχημένης διοργάνωσης

«Όλα τα ανωτέρω σε συνδυασμό με το καλλιτεχνικό πρόγραμμα από σπουδαίους Έλληνες ερμηνευτές θα δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις ούτως ώστε το Beer Festival να γίνει πόλος έλξης για τους κατοίκους της πόλης σας, αλλά και της ευρύτερης περιοχής», σημείωσε ο κ. Τσάμης. Πρόσθεσε μάλιστα ότι το «Athens Beer Festival» είναι καταχωρημένο σε όλα τα διεθνή site του χώρου ως η επίσημη γιορτή μπίρας στην Ελλάδα, γεγονός που θα συμβάλλει σημαντικά ώστε η πρωτεύουσα των Κυκλάδων, κατά τη διάρκεια διεξαγωγής του φεστιβάλ να γίνει “hot spot”, προσελκύοντας ταυτόχρονα το τουριστικό ενδιαφέρον όσων έχουν προγραμματίσει διακοπές στην Ελλάδα την συγκεκριμένη περίοδο.

Σημειώνεται, τέλος, ότι κατά το παρελθόν, το Beer Festival διεξαγόταν για μια επταετία και στη Θεσσαλονίκη, ενώ πέρυσι η εταιρεία διοργάνωσε μία εκδήλωση στην παραλία Ραχών, μόλις 30 λεπτά από τη Λαμία, η οποία συνοδευόταν με κάμπινγκ.