Έκθεση των εργαστηρίων Ζωγραφικής και Αγιογραφίας της ΚΔΕΠΠΑΜ

«Η Μύκονος έχει αναγεννηθεί πολιτιστικά»

Τη δυνατότητα να καλλιεργήσουν σε βάθος την καλλιτεχνική ευαισθησία, αλλά και την αγάπη τους για τις τέχνες προσφέρουν στους κατοίκους της Μυκόνου τα εικαστικά εργαστήρια της ΚΔΕΠΠΑΜ, μέσω των οποίων μικροί και μεγάλοι βρίσκουν διέξοδο ιδιαίτερα κατά τους χειμερινούς μήνες.

Το αποτέλεσμα των φετινών εργαστηρίων ζωγραφικής και αγιογραφίας παρουσιάστηκε στην Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου, την οποία τίμησαν με την παρουσίας τους , ο Δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς , η Πρόεδρος της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Ανδριανή Κουφού, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΜ Γιώργος Μπουγιούρης, η επικεφαλής της ΚΕΠΟΜ Άννα Καμμή και πλήθος κόσμου.

Προετοιμασία μαθητών για την εισαγωγή τους στη Σχολή Καλών Τεχνών

Σε δηλώσεις του στην «Κοινή Γνώμη», ο δάσκαλος του τμήματος ζωγραφικής και σχεδίου Μάκης Μωράκης, τόνισε ότι πέρα από τη δημιουργική απασχόληση των Μυκονιατών, το εργαστήρι καλύπτει και το κενό που υπάρχει στο νησί για την προετοιμασία των τελειόφοιτων μαθητών Λυκείου που επιθυμούν να εισαχθούν σε Σχολές Καλών Τεχνών.

Τόσο ο κ. Μωράκης, όσο και ο υπεύθυνος του εργαστηρίου Αγιογραφίας, Μερκούριος Δημόπουλος προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στα εικαστικά εργαστήρια της ΚΔΕΠΠΑΜ εδώ και 13 χρόνια.

«Εγώ διδάσκω την παλαιά τεχνική της αγιογραφίας (στοκάρισμα ξύλου με κουνελόκολλα και κιμωλία, χρύσωμα με αληθινό χρυσό 22 καράτια το φόντο των εικόνων, μπογιές από αυγοτέμπερα, σκόνες αγιογραφίες ανακατεμένες με κρόκο αυγού και βερνίκωμα με φυσικό βερνίκι)», εξήγησε ο κ. Δημόπουλος.

Οι υπεύθυνοι των δύο εργαστηρίων σημείωσαν ότι έχουν μαθητές που συμμετέχουν στα τμήματα επί σειρά ετών, με αποτέλεσμα να εξελιχθούν και να παρουσιάζουν κάθε χρόνο αξιοθαύμαστα έργα που διακρίνονται για τη λεπτομέρεια και την ποιότητά τους.

Ανάδειξη των πολιτιστικών και πνευματικών αγαθών

Στο πολύπλευρο και ουσιαστικό έργο της ΚΔΕΠΠΑΜ αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Μυκόνου Κωνσταντίνος Κουκάς, τονίζοντας ότι χάρη στην πολυσχιδή δραστηριότητά της έχει συμβάλει στην ευρύτερη πολιτιστική αναγέννηση της Μυκόνου.

«Κάθε σαββατοκύριακο υπάρχει και μια εκδήλωση την οποία μπορούν να παρακολουθήσουν οι ντόπιοι, γιατί πιστεύουμε σε μια Μύκονο βιώσιμη 365 μέρες τον χρόνο. Οι Μυκονιάτες πλέον εντρυφούν ακόμη περισσότερο στον πολιτισμό και παίρνουμε τη σκυτάλη από το παρελθόν, παράγοντας τον δικό μας πολιτισμό. Φιλοξενούμε σπουδαίες εκθέσεις και δρώμενα και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε» τόνισε, προσθέτοντας ότι ο Δήμος δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην ανάδειξη των πολιτιστικών, πνευματικών και καλλιτεχνικών αγαθών, καθώς και στη διάδοση και ενίσχυση της καλλιτεχνικής παιδείας στους τομείς των εικαστικών τεχνών, του χορού, του κινηματογράφου και του θεάτρου.