150 παιδιά - 150 αγκαλιές μετά το τέλος της θεατρικής παράστασης "Γύρνα την κλεψύδρα" του Ομίλου Φουσκωτών και Ταχυπλόων Σκαφών Σύρου

Αν προσπαθήσεις σκληρά, όπου κι αν θέλεις θα φτάσεις

Ένα δώρο από καρδιάς χάρισαν στα παιδιά της Σύρου τα μέλη της θεατρικής ομάδας του Ομίλου Φουσκωτών και Ταχυπλόων Σκαφών, που τα τελευταία πέντε χρόνια «οργώνει» τα μικρά Κυκλαδονήσια για να προσφέρει όμορφες στιγμές στους μικρούς κατοίκους τους.

Η θεατρική διαδραστική παράσταση «Γύρνα την Κλεψύδρα» παρουσιάστηκε με επιτυχία στον Πολυχώρο Plaza και κατάφερε να κερδίσει τους θεατές της με το κέφι, τη ζωντάνια της, τους συμπαθείς ήρωές της, τα πρωτότυπα τραγούδια του Αλέξανδρου Μήτση, αλλά και με τα τρυφερά μηνύματά της για την προστασία της θάλασσας, το σεβασμό στο περιβάλλον, τη φιλία, την ομαδικότητα και πάνω από όλα, την αγάπη.

Περίπου 150 παιδιά παρακολούθησαν την περιπέτεια του Φοίβου του δελφινιού, της κυρίας Τζέλας, της καβουρίνας, της Κίτσας της τσούχτρας, της Ερμιόνης της γοργόνας, του Τάσου του πειρατή και της πριγκίπισσας των κοχυλιών, συμμετέχοντας ενεργά στην εξέλιξη και τη λύση της ιστορίας, που έγραψαν και σκηνοθέτησαν τα μέλη της θεατρικής ομάδας του Ομίλου με τη βοήθεια της Γεωργίας Ματσούκα.

Υπενθυμίζεται, ότι από το 2015 ο Όμιλος πραγματοποιεί ετήσιες αποστολές σε μικρά νησιά των Κυκλάδων με στόχο την παρουσίαση μίας παιδικής παράστασης, αλλά και την υλοποίηση παιδαγωγικών δράσεων. Μέχρι σήμερα έχει επισκεφτεί τη Δονούσα, το Κουφονήσι, τη Φολέγανδρο, την Αμοργό και την Κίμωλο. Τα σκηνικά της παράστασης είναι χειροποίητα και κατασκευασμένα έτσι ώστε να προσαρμόζονται στις αίθουσες των νησιών, όπου φιλοξενείται και να είναι ευέλικτα στις μετακινήσεις.

H παράσταση "Γύρνα την Κλεψύδρα" ήταν η τρίτη παράσταση του Ομίλου που παρουσιάστηκε στη Σύρο (πρώτη χρονιά: Πινακοθήκη Κυκλάδων - δεύτερη χρονιά: Αίθουσα Πολλαπλών χρήσεων "Κωνσταντίνος Τουλούπης").