Εστία φιλαναγνωσίας στην παραλία της Βάρης

Οι περίφημες ανοιχτές δανειστικές βιβλιοθήκες της Εθελοντικής Ομάδας «Κιμωλίστες», η φήμη των οποίων ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα και όχι μόνο, αποτέλεσε έμπνευση για τη δημιουργία μίας αντίστοιχης μικρής βιβλιοθήκης στην παραλία της Βάρης.

Η ιδέα αυτή γεννήθηκε και υλοποιήθηκε από την Χρηστιάννα Πάπιτση, η οποία ζήτησε από τους κατοίκους του νησιού, μέσω της προσωπικής της σελίδας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, να προσφέρουν βιβλία τα οποία θα βρίσκονται στη διάθεση των επισκεπτών του χωριού, καθ’ όλη τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου.

«Προς το παρόν, αρκετός κόσμος ανταποκρίθηκε. Περιμένω κι άλλα, όπως ξενόγλωσσα και παιδικά βιβλία», δήλωσε η ίδια στην «Κοινή Γνώμη», προσθέτοντας ότι κάθε δωρεά είναι καλοδεχούμενη. Σημείωσε μάλιστα, πως στην περίπτωση που συγκεντρωθεί μεγάλος αριθμός βιβλίων, κάποια από αυτά θα δοθούν σε άλλα χωριά, με στόχο να στηθούν και εκεί εστίες φιλαναγνωσίας.

Η βιβλιοθήκη στη Βάρη βρίσκεται κατά μήκος του κεντρικού δρόμου και παραμένει στο σημείο αυτό μέχρι και το βράδυ. Στις τέσσερις μέρες λειτουργίας τους, κάποια βιβλία έχουν ήδη δανειστεί. Οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα είτε να επιστρέψουν το βιβλίο που «ξεκρεμούν» από τη θέση του, είτε να το αντικαταστήσουν με κάποιο άλλο, που έχουν διαβάσει και θέλουν να δωρίσουν.

«Περιμένουμε και τα δικά σας βιβλία για να μεγαλώσουμε τη βιβλιοθήκη μας και να τη μεταφέρουμε και αλλού», κατέληξε η κ. Πάπιτση.