Αθρόα προσέλευση, θερμά λόγια και ενθουσιώδη χειροκροτήματα κατοίκων και επισκεπτών στην 1η Πανσυριανή γαστρονομική συνάντηση

«Ελλάδας γεύσεις» συνοδεία «Ελλάδας μουσικής»

  • Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2019 - 06:15

Περίπου 500 Συριανοί και επισκέπτες βρέθηκαν το μεσημέρι της Κυριακής στον φιλόξενο προαύλιο χώρο της εκκλησίας του Σταυρού στην Παρακοπή, όπου είχαν την ευκαιρία να γευτούν νόστιμα φαγητά από όλη την Ελλάδα.

Η 1η Πανσυριανή γαστρονομική συνάντηση που είχε ως στόχο την ανάδειξη των ιδιαίτερων τοπικών χαρακτηριστικών της παραδοσιακής γαστρονομίας της χώρας μας διοργανώθηκε από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πάγου σε συνεργασία με άλλους πολιτιστικούς συλλόγους και παραγωγούς του νησιού.

Μέλη των συλλόγων και τοπικοί επιχειρηματίες παρουσίασαν συνταγές του τόπου τους, αλλά και «νοστιμιές» με την υπογραφή τους, συμβάλλοντας στη σημαντική αυτή προσπάθειας γνωριμίας αλλά και ανάδειξης των ποιοτικών προϊόντων του πλούσιου πρωτογενούς μας τομέα.

Στην εκδήλωση, την οποία παρουσίασε η Μαριάννα Βακονδίου, έλαβαν μέρος: ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πάγου, ο Σύλλογος Πελοποννησίων Σύρου "Ο Γέρος του Μωριά", ο Επιμορφωτικός Φιλοτεχνικός Σύλλογος "Ο Φοίνικας Σύρου", ο Ναυτικός Οικολογικός Πολιτιστικός Όμιλος Κινίου, ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Μάννα Σύρου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βάρης Σύρου "Η Πανάχραντος", ο Πολιτιστικός Σύλλογος "Ο Ποσειδών", ο Λαογραφικός χορευτικός όμιλος "Σοφία της Παράδοσης", ο Πολιτιστικός Σύλλογος Επισκοπείου Σύρου, ο Σύλλογος Μικρασιατών Ερμούπολης Σύρου, ο Σύλλογος Ποντίων & Βορειοελλαδιτών Σύρου "Ο Εύξεινος Πόντος", ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Χρούσσων, το Παραδοσιακό Εργαστήρι «Άρωμα Παράδοσης», ο Σύλλογος Ποντίων & Βορειοελλαδιτών Σύρου "Ο Εύξεινος Πόντος", καθώς και επαγγελματίες.

Τα εδέσματα προσφέρθηκαν στους επισκέπτες δωρεάν, συνοδεία ζωντανής μουσικής από τους: Χριστίνα Κουτσιαύτη, Δημήτρη Σπανό και Γεωργία Λίτσα.

Το διοικητικό συμβούλιο του Πολιτιστικού Συλλόγου Πάγου ευχαρίστησε το κοινό για την αθρόα προσέλευση, τα θερμά λόγια και τα ενθουσιώδη χειροκροτήματά του, διαβεβαιώνοντας ότι αυτή ήταν η δυναμική αρχή ενός νέου θεσμού, που θα καθιερωθεί και θα αγαπηθεί μελλοντικά από πολλούς καινούριους φίλους.

Επόμενη δράση του Συλλόγου, το παραδοσιακό πανηγύρι "Από την Ικαριά στην Αμοργό κι απ’ την Αμοργό στη Σύρο" που θα πραγματοποιηθεί στις 29 Ιουνίου, στο χώρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Χρούσσων.