Στην «Αυλή του Άη Γιάννη» με καλεσμένους από την Κέρκυρα και τη Μύκονο

Ένα μεγάλο «ευχαριστώ» σε δύο πολύτιμες συνεργάτιδες

Παρουσία εξαίρετων φίλων του από άλλα σημεία του νησιωτικού χάρτη, πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη εκδήλωση του Λαογραφικού – Χορευτικού Ομίλου «η σοφία της παράδοσης» για τη λήξη της χορευτικής χρονιάς «στην Αυλή του Άη Γιάννη», στην Ποσειδωνία.

Μέσα από τα χορευτικά 11 τμημάτων, με τον πιο μικρό χορευτή να είναι 5 χρονών, παρουσιάστηκαν τα Δωδεκάνησα, η Σάμος, η Αμοργός, η Νάξος, η Κωνσταντινούπολη, η Θράκη και η Κέρκυρα.

Στα θεατρικά δρώμενα της βραδιάς, σε κείμενα Αγνής Ρούσσου συμμετείχαν η Μαρία Γαδ, η Μαρουλία Καραβιώτου, η Κωνσταντίνα Βλάχου, ο Γιώργος Νομικός και ο χοροδιδάσκαλος από τα Μωραΐτικα της Κέρκυρας, Παναγιώτης Γαστεράτος, ο οποίος ταξίδεψε στη Σύρο αποκλειστικά για τη γιορτή της «σοφίας της παράδοσης», φέρνοντας μαζί του αυθεντικές παραδοσιακές φορεσιές από τη Βόρεια και Νότια Κέρκυρα.

Σημειώνεται πως η φορεσιά της Λευκίμμης έχει βραβευτεί και τιμηθεί από τα Ελληνικά Ταχυδρομεία με την έκδοση ειδικού γραμματοσήμου.

Ο κ. Γαστεράτος έδωσε πληροφορίες για την Κέρκυρα και την φορεσιά της στην ομάδα που είχε προετοιμάσει Κερκυραϊκούς χορούς και χόρεψε μαζί τους, προσθέτοντας στην εκδήλωση μια ιδιαίτερη νότα και ταξιδεύοντας τους παρευρισκόμενους στην πατρίδα του.

Τη «σοφία της παράδοσης» τίμησε επίσης με την παρουσία της, η χοροδιδάσκαλος Ειρήνη Νάζου και η χορευτική ομάδα Μαντώ από τη Μύκονο.

Η γιορτή ήταν αφιερωμένη στις δύο συνεργάτιδες της προέδρου του Ομίλου, Νικολέττα Βακονδίου και Νατάσσα Ρενιέρη, οι οποίες βρίσκονται κοντά στη Σοφία Λούβαρη από τα παιδικά τους χρόνια.

«Ήταν το λιγότερο που μπορούσα να κάνω γι’ αυτά τα κορίτσια», δήλωσε η κ. Λούβαρη.